Životne priče

Mali Dragoslav ne želi ni slatkiše, ni komjuter za Novu godinu: Poželeo je da mu Deda Mraza donese jednu kozu i dve ovce

Dragoslav Milojević , devetogodišnji dečak iz Ivanjice živi život znatno drugačiji od svojih vršnjaka, ali se nikada nije požalio da nema sve ono što njegovi drugari imaju. Nije mu teško padao ni svakodnevni put do škole, preko planinskih nepristupačnih predela jer ga je otac svakodnevno vozio, ali je na žalost on nedavno preminuo i dečak od tada u školu nije ni išao.

18.12.2020. - 12:00h
Dragoslav je ostao sa majkom
Dragoslav je ostao sa majkomfoto: Rina

„ Porodica Milojević ostala je bez glave kuće i žive u teškim uslovima. Ljudi dobre volje potrudili su se da ovoj porodici obezbede zamrzivač, indukcionu ploču, osnovne životne namirnice kao i novogodišnji paketić za Dragoslava“, kaže za RINU, Momčilo Mitrović, predsednik opštine Ivanjica.

Dragoslav sa majkom Almom živi u trošnoj kući koja je od škole udaljena oko 20 kilometara. Zahvaljujući pomoći lokalne samouprave , dečak će od sada imati obezbeđen prevoz.

„ Terensko vozilo i vozač svakodnevno će Dragoslava prevoziti od škole „Major Ilić“ u Кušićima i vraćati ga kući. Na ovaj način, biće mu olakšano obrazovanje i socijalizacija“, kaže Mitrović i dodaje da će na proleće, uz pomoć humanista, opština pokrenuti akciju da se adaptira dom u kome žive Milojevići.

Devetogodišnji Dragoslav za Novu godinu, umesto slatkiša, bicikla i kompjutera, poželeo je samo jednu, za njega najveću želju, da od Deda Mraza dobije jednu kozu i dve ovce.

Sudeći po najavi predsednika ove opštine, Momčila Mitrovića, Deda Mraz stiže u dom malog Dragoslava.

Izvor: RINA