Životne priče

Milan i dalje čeka ženu svog života: Jedan je od 200 neoženjih momaka u tom delu Srbije, jer devojke beže što dalje od sela

U selima opštine Gornji Milanovac živi čak preko dve stotine neoženjih momaka, i to je najveća njihova i muka njihovih majki. Oženili bi se, ali kako kažu, nemaju sa kim, jer današnje devojke beže od sela kao đavo od krsta. Škole se tako prazne, a ognjišta gase i čini se da nema pomoći.

14.12.2020. - 12:00h
MIlan još čeka
MIlan još čekafoto: Rina

„U ovoj godini u našem selu nije bilo nijedno venčanje, niti krštenje. Sveštenici obavljaju samo parastose, a ako se ovako nastavi ovde kod nas više ni sveštenik neće imati posla“, kaže za RINU, Milan Tomić iz sela Gojina Gora čiji je oglas na fejsbuku u kom traži svoju srodnu dušu, pre nekoliko dana uzdrmao Srbiju.

Ovaj domaćin odlučio se za takav potez, jer više nema pisama i udvaranja, sve se svodi na lajkove i društvene mreže, pa je odlučio i on da pokuša. Za sada dobio je veliku podršku, ali još uvek se nija javila nijedna potencijalna supruga.

„Neki misle da sam ja ovo stavio radi šale, ali ja sam bio ozbiljan i zaista mislio svaku reč koju sam napisao u oglasu. Možda bih mogao da izdvojim tri devojke koje su zaista bile zaintersovane. Iskreno se nadam da će ova kuća uskoro imati mladu domaćicu. Naše selo nije džungla, blizu su škola i autobuska stanica. Imamo dva hektara zemlje, bavimo se stočarstvom i voćarstvom. Ali današnje devojke su takve da bi pre radile za malu platu u gradu, nego se udale u selo“, kaže ovaj mladožanja.

Najveća njegova želja je da dobije bar jedno dete, da njegova kuća oživi i slava nastavi da se slavi. Milanovi kriterujumi nisu visoki, a ona koja se odluči da dođe na selo i uda, imaće bezgraničnu podršku, razumevanje i ljubav.

„Imao sam dve ozbiljne veze, koje se nisu slavno završile jer ja nisam želeo da odem sa sela. Ali, ja sam ovde rođen, odrastao, uložio sate i sate u obrađivanje ove zemlje i ne mogu to da napustim. Tako da samo ona koja želi zaista da živi na selu, da zajedno radimo, kućimo se i stavramo topli dom ovde su joj vrata širom otvorena“, rekao je Milan.

Buduću snajku i svkerva Zorka, prihvatiće raširenih ruku, jer je došlo vreme da neko zameni staru majku i umesto nje na šporet pristavi vodu za kafu i dočeka goste.

„To je moja najveća želja, da se moj Milan oženi. Svakoj majci njeno dete je najbolje, ali on je zaista veliki čovek i ne bi se ta žena koja bi došla ovde niakd pokajala. Svi misle da se u selu preteško radi, ali nije to mnogo teže od stajanja za kasom u prodavnici osam sati dnevno, ili raditi u nekoj fabrici, ovde će bar biti svoj na svome“, kaže Milanova majka.

I dok se sa telefona čuju obaveštenja i nove notifikacije, Milan se potajno nada da se ovaj put javila neka ozbiljna devojka, koja je spremna sa njim da stvori porodicu.

Izvor: Rina