Borio se do poslednjeg trenutka: Tika je žarko želeo da se vrati "na daske koje život znače", ali bolest je bila neumoljiva...

Glumac Tihomir Arsić preminuo je posle teške bolesti. Bio je pozorišni, televizijski i filmski glumac prepoznatljiv po filmovima "Dečko koji obećava", "Veliki transport", "Igmanski marš", "Pejzaži u magli" i drugima, dok ga je televizijska publika nedavno gledala u ulozi fudbalskog menadžera Barona u popularnoj seriji "Ubice mog oca".

Tihomir Arsić preminuo je danas u 63. godini, foto: e-stock.us / Ivan DOBRIĆIĆ
Tihomir Arsić preminuo je danas u 63. godini, foto: e-stock.us / Ivan DOBRIĆIĆ
.

Od 1984. godine je stalni član Narodnog pozorišta

Rođen je 21. jula 1957. godine u Zemunu. Bio je u braku s pevačicom Biljanom Krstić s kojom ima dve ćerke Milicu i Lenku.

Od 2011. godine je u braku s balerinom Jelenom Ćosić s kojom ima ćerku Veru i sina Arsenija. Živeo je na relaciji Beograd - Belanovica.

U jednom intervjuu, koji je dao u septembru ove godine, kazao je da i uprkos teškoj bolesti ne krije da je veliki borac i da se nada da će uskoro moći da se vrati na daske koje život znače.

"Mnogo mi nedostaje gluma pogotovo sad kad shvatim da nemam mnogo vremena. Očekujem krajem meseca da se možda vratim u svoje matično Narodno pozorište i ponovo odigram predstavu, ukoliko sve bude kako treba." govorio je tada Arsić.

Narodno pozorište u Beogradu oprostilo se od svog člana navodeći da je uvek bio veran svom teatru.

U saopštenju dostavljenom medijima nacionalni teatar podseća da je Arsić skrenuo pažnju na sebe još 1981. godine kada je u Narodnom pozorištu odigrao ulogu Romea u Šekspirovoj drami "Romeo i Julija", a u režiji Steve Žigona.

"Od 1984. godine postao je stalni član glumačkog ansambla. Uvek je bio veran svom pozorištu, koje je neizmerno voleo i u kome je odigrao više značajnih uloga u klasičnim i savremenim komadima. Svakako najvažnija pozorišna uloga, za koju je i sam govorio da mu je najdraža i najbolja koju je odigrao je Rogožin u "Idiotu" Fjodora Mihajloviča Dostojevskog, u režiji Steve Žigona", navodi se u saopštenju.

Za maestralno tumačenje Rogožina, kolekciji brojih priznanja koje je dobio tokom karijere, Arsić je pridružio i dve najznačajnije nagrade koje je osvojio upravo ulogom "Zlatnog viteza" u Moskvi i Nagradu "Raša Plaović" za najbolje glumačko ostvarenje.

Kada je reč o Arsićevom angažmanu u Narodnom pozorištu, svakako se izdvaja i nastup u kultnoj predstavi "Solunci govore" po tekstu Antonija Ðurića i u režiji Cisane Murusidze.

Arsića će publika pamtiti i po monodrami "Tako je govorio Broz", sa kojom je početkom devedesetih godina prošlog veka nastupao širom nekadašnje Jugoslavije odigravši je više od 300 puta.

Veoma zapažene uloge odigrao je i na filmu i televiziji.

Debitovao je u filmu "Sinovi" Slavoljuba Stefanovića Ravasija 1975. godine, a zatim su usledili upečatljive uloge u filmovima "Dečko koji obećava", "Igmanski marš" , "Veliki transport" , "Pejzaži u magli", "Lager Niš", "Balkan ekspres", "Boj na Kosovu"...

Za sobom ostavio ćerke Milicu, Lenku i Veru, sina Arsenija i unuku Nou.

Komemoracija Tihomiru Arsiću biće održana kada se za to steknu epidemiološki uslovi.