Životne priče

Džejeva priča slama srce: Majka ga nikada nije posetila u domu, bio je delinkvent, a jedna žena ga je vinula u zvezde

Džej Ramadanovski preminuo je u 56. godini nakon što mu je stalo srce. Njegov život nije bio nimalo lak. On je rođen 29. maja 1964. godine u velikoj porodici. Otac mu se zvao Mazlam a majka, radnica u Gradskom zelenilu, Barija Ramadanovski. Džej je bio jedino muško dete.

07.12.2020. - 09:41h
Džej Ramadanovski
Džej Ramadanovskifoto: Prva TV

Njihova porodica vodi poreklo iz Makedonije, a Džej je proveo detinjstvo na Dorćolu.

Nakon razvoda roditelja živeo je sa bakom, a pošto je bio sklon maloletničkoj delinkvenciji sve do punoletstva bio je po domovima za vaspitavanje.

– U knjizi ću opisati taj period u popravnom domu. Već sada znam da će knjiga imati 101 stranu. Uveče kad legnem kroz glavu mi prolaze razne slike iz prošlosti. Često sanjam popravni dom. Za sve vreme mog boravka tamo, majka me nijednom nije posetila, dolazio je samo otac – ispričao je Džej nedavno u emisiji “Balkanskom ulicom”.

Po napuštanju doma, pevač je popravio odnos sa majkom.

– Jedan od najlepših trenutaka u životu mi je prvi veliki koncert na Tašmajdanu 1991. godine. Tada sam dobio najlepši aplauz u životu, a posebno sam se raznežio kada se moja majka popela na binu i poklonila mi buket – dodao je Ramadanovski.

U domu je izučio i autolakirerski zanat, a nakon toga dobio i posao. Ipak, ovo ga nije dugo držalo, pa se vratio sitnom kriminalu.

– Džej je pravi Dorćolac, znam ga od malih nogu – rekao je njegov drug iz detinjstva. -To staro društvo se okupljalo u jednoj kafani koja je davnih dana zatvorena. Njega su svi poznavali, uvek se pojavljivao i svirao tarabuku. Tada je još tinejdžer bio, a uvek je bio veseo i ljudi su ga voleli. Nikad nije bio stipsa, voleo je da daje i da časti ljude, kad ima, delio je sa svima. Ovde je išao u osnovnu školu, jedno vreme je bio u popravnom domu, a kad je izašao zaposlio se u farbari. Sedam dana je radio i dao otkaz, tad nam je govorio.

Direktor škole o njemu je otkrio sledeće:

– Džej je išao kod nas u školu, učiteljica mu je bila Danica Pekić. Ona ga je na ulici našla uplakanog i dovela ga da uči školu. Govorio je da mu je ona kao majka i da nije bilo nje nikad ne bi izašao na pravi put. Kupila mu je knjige, odeću i brinula o njemu. Bio je na jednoj proslavi škole, pa je o Danici kroz suze pričao, mnogo je voleo – ispričao je Dragomir Ivanović.

Postao poznat zbog Marine Tucaković

Kada je upoznao Marinu Tucaković odlučio je da počne ozbiljno da se bavi muzikom. Devedesetih doživljava neslućenu popularnost, pravi karijeru i po inostranstvu, ali i učestvuje u nekoliko filmova.

Bio je oženjen surpugom Nadom, sa kojom ima dve ćerke Anu i Mariju.

Izvor: 24sedam.rs