Melanija ih je proslavila i zato iz njene rodne Sevnice poručuju: "Nadamo se da će slava potrajati"

Stanovnici varošice Sevnica u Sloveniji, iz kojeg potiče Melanija Tramp, nadaju se da će slava mesta potrajati i nakon što čuvena bivša meštanka više ne bude bila prva dama SAD.

Melanija Tramp, foto: Depositphotos/mgillert
Melanija Tramp, foto: Depositphotos/mgillert
.

Torta "Melanija" zauzima glavno mesto u poslastičarnici "Julija" koja se nalazi u okviru jedinog hotela u Sevnici, piše BBC. Ukrašena belim i zlatnim čokoladnim šarama koje prekrivaju mus od bele čokolade, elegantna torta je posebno osmišljena tako da predstavlja Melaniju Tramp.

Zlatne šare su zbog Trampovih a bele zbog Bele kuće, kaže Nuša Vidmar, vlasnica poslastičarnice. Torta sadrži i orašaste plodove koji su postali sezonski sastojak otkako je Melanija Tramp postala prva dama januara 2017. godine.

Poslednjih nekoliko godina meštani Sevnice stekli su manju međunarodnu slavu za promovisanje svoje varošice i njenih proizvoda. Međutim, sada kada se Tramp nalazi u poslednjim nedeljama svog predsedničkog mandata, čini se da se i ovaj period Sevnice približava kraju.

Na obali reke Save nalazi se druga statua Melanije Tramp. Prva drvena statua koja nije imala ni najmanje sličnosti sa bivšom stanovnicom varošice spaljena je prošlog leta od strane nepoznatog počinioca.

Vlasnica "Julije" tvrdi da je poslastičarnicu posetilo mnogi ljudi širom sveta i da su svi probali tortu "Melanija", kao i da ne veruje da su došli samo zbog torte.

"Ovo je bila velika stvar za nas, za Sloveniju takođe, istorijski momenat koji verovatno nećemo više nikada doživeti", kaže ona.

Međutim, to ne znači kraj svih benefita za Sevnicu zbog povezanosti sa Melanijom Tramp. Lokalne vlasti i preduzeća udružili su snage u proizvodnji luksuzne, lokalno proizvedene robe.

Gradonačelnik Srečko Ocvirk kaže da ovaj ujedinjen pristup ukazuje na to da su meštani sigurni u predstavljanje Sevnice svetu. Uprkos tome što Melanija uskoro neće više biti prva dama, Sevnica je odlučila da ne odustaje od proizvodnje proizvoda povezanih sa čuvenom bivšom meštankom.

Izvor: Tanjug