ZBOG OVOGA ĆETE JE OBOŽAVATI I CITIRATI: Najvrednije životne lekcije Džulije Roberts o muškarcima, uspehu, ljubavi i sreći!

Ove mudre reči holivudkse dive, svako bi trebalo da pročita!

Džulija Roberts, foto: Photo by Pascal Le Segretain/Getty Images, Getty Images Entertainment
Džulija Roberts, foto: Photo by Pascal Le Segretain/Getty Images, Getty Images Entertainment
.

Glumica Džulija Roberts rođena je na današnji dan, 1967. godine, iako na osnovu njenog izgleda to nikada ne biste rekli. Osim po značajnim ulogama, Džulija je prepoznatljiva i po svojim izjavama koje se često citiraju.

Izdvojili smo neke od najlepših. Pažljivo ih pročitajte:

- Žene nisu rehabilitacioni centri za loše vaspitane muškarce. Nije tvoj posao da ga popravljaš, menjaš, budeš mu roditelj ili ga odgajaš. Ti želiš partnera, a ne projekat.

- Radije bih imala 30 minuta nečega predivnog, nego ceo život nečega ni po čemu posebnog.

- Kada neko želi otići od tebe, pusti ga da ode. Tvoja sudbina nikada nije vezana uz nekoga ko te ostavlja, i to ne znači da je ona loša. To samo znači da je uloga te osobe u tvom životu završena.

- Verujem da su ljudi povezani u srcu i da nije važno šta činiš i ko si ili gde živiš; ne postoje ograničenja ni granice kada je dvema osobama suđeno da budu zajedno.

- Kada želiš osobi da bude srećna, čak i ako ti nisi deo te njene sreće, onda je to ljubav.

- Prava ljubav ti ne dolazi, ona mora biti u tebi.

- Bolja sam zbog svih stvari koje su mi se dogodile, i dobrih i loših.

- Volela bih da mogu ponovo biti devojčica jer lakše je popraviti ružna kolena nego slomljeno srce.

- Ako nad sudoperom pereš šoljicu, peri tu šoljicu! Ne brini ni o čemu drugom. Zaboravljamo da cenimo najjednostavnije trenutke dana, ono uzvišeno u običnom.

- Neverovatno je šta se sve može dogoditi ako nekoga samo zagrlite. To je najiskrenija i najjednostavnija stvar, koja često čini čuda. Nadam se da svi to možemo učiniti jedni za druge.

Izvor: Stil