16 meseci plutao okeanom, jeo kornjače i pio njihovu krv

Nakon 16 meseci plutanja po Tihom okeanu, Hoze Ivan je konačno uspeo da se domogne obale. Hranu je lovio golim rukama, a na koralnom grebenu gde se nasukao pronašli su ga studenti antropologije.

.

Potpuno malaksao, duge kose i zarastao u bradu kao Robinson Kruso, Hoze je skoro godinu i po dana plutao u svom brodu. Njegov instinkt za preživljavanje bio je toliko jak da je hranu pribavljao golim rukama loveći kornjače, ptice i ribe, a osim što je jeo kornjačino meso, pio je i njihovu krv!

Brod se nasukao na koralni greben Eben koji se nalazi u sklopu Maršalovih ostrva. Ovo mesto je čak 13 hiljada kilometara udaljeno od Meksika odakle je Hoze zajedno sa svojim prijateljem isplovio septembra 2012. godine!

Njegov prijatelj je nakon nekoliko meseci provedenih na otvorenom moru preminuo, a prema pisanju britanskog Telegrafa Hozea su pronašli antropolozi koji su ispitivali greben.

Jedan od studenata je izjavio da Hoze nije u dobrom fizičkom stanju, ali da se oporavlja.

Kako u brodu nije pronađeno nikakvo oruđe, pretpostavlja se da je nesrećni čovek lovio golim rukama. Sa njim u čamcu je pronađena i jedna kornjača koju je verovatno nameravao da pojede.