Priča s Fejsbuka koja je dirnula srca širom sveta

“Iskreno, ne sećam se kada sam prvi put srela Vila. Išao je u moju srednju školu, ali sam se zaljubila u njega tek sledećeg leta”, ovako Kimi Kirkvud počinje svoju priču o ljubavi i gubitku.

.

U njoj Kimi govori o tome kada je prvi put srela Vila Stejsija, “lošeg dečka”, kao i o tome kako su izgubili vezu nakon mature – ona je otišla na koledž, on u marince i kako su se ponovo našli, a zatim prvi put poljubili i na Fejsbuku ozvaničili svoju vezu.

“Vil se vratio sa službe u julu 2008. godine i sreli smo se na žurki kod prijatelja u Sijetlu”, piše ona – “Iako smo bili okruženi ljudima, nekako smo uspeli da provedemo celo veče zajedno, a zaspali smo pričajući oko pet ujutru. Od momenta kada smo se probudili postali smo nerazdvojni.”

Ova mlada devojka u svojoj priči opisala je kako su izgledale godine njihovog zabavljanja, kako su preživeli razdvojenost zbog njenih studija i njegove službe u Avganistanu, planiranje datuma kada će se ponovo videti do upoznavanja porodica.

U jednoj od poruka na Fejsbuku Vil je napisao:

“Ne mogu ti sa sigurnošću tvrditi da sam bezbedan. Ali mogu ovo. Ti si ono što me pokreće. Već sam prišio tvoju sliku na uniformu. Ti si ono s čim se budim ujutru i što me vodi tokom čitavog dana. Kimi, konačno si mi dala razlog da se borim i zbog čega imam da se vratim kući. A dok ne dođe dan kada će moja noga ponovo kročiti na američko tlo, na pameti su mi sve uspomene vezane za tebe, kao i one koje će tek doći.”

Kimi je navela i jednu poruku iz 2010. godine u kojoj se Vil žalio na uslove u vojsci i maštao o danu kada će moći da nastavi s normalnim životom.

“Jedna od stvari koju sam najviše volela kod Vila je njegova strast prema karijeri. On je osetio da njegov posao nije završen, te nije bio spreman da napusti vojsku.”

Nedugo potom Vil je unapređen u narednika i prebačen da služi dužnost u Nav Zadu u Avganistanu. Pre nego što će ponovo otići Kimi i Vil su pričali o veridbi i odlučili da sačekaju dok se ne vrati.

“Moj svet se srušio 31. januara 2012. godine. Šetala sam našeg kucu Otisa kada sam primila poziv od njegovog oca. Vil je poginuo od posledica improvizovane eksplozivne naprave postavljene na terenu. Nakon razgovora sa njegovim tatom onesvestila sam se na nekoliko minuta pre nego što sam pozvala svoju porodicu.”

Kimi je svoju potresnu priču napisala u čast desetogodišnjice Fejsbuka, koji je bio jedan od važnijih faktora u njihovoj vezi.

“Shvatila sam da na Fejsbuku imam divan podsetnik na dane kada smo bili zajedno. Čitava naša veza je dokumentovana u vidu poruka, fotografija i video snimaka. Ponekada kada sam usamljena satima sedim i čitam šta mi je pisao”, napisala je.

Da je digitalno doba i doba čuda svedoči post izvesne Britani Elizabet Kuni, koja je komentarisala njenu priču.

“Moj muž je bio na službi sa tvojim. I dalje priča o njemu s puno poštovanja. Mislim da je on plakao više od mene dok je čitao ovo. Vil je bio divan marinac i još bolji prijatelj”, napisala je ova žena.

Izvor: Super Žena