Životne priče

Naša državljanka se porodila usred uragana na Kefaloniji: Tamo je upoznala čoveka svog života, a sad je stigla i devojčica

U toku neverovatne vremenske nepogode na ostrvu Kefalonija, mama Maja Stojković je hrabro na svet donela malu Teodoru.

23.09.2020. - 12:00h
Ilustracija
Ilustracijafoto: Depositphotos/funfamilyfoto

Državljanka Srbije Maja Stojković, koja živi na Kefaloniji, zauvek će pamtiti nevreme koje je pogodilo to grčko ostrvo. Dok je uragan Janos za sobom ostavljao pustoš, Maja je rodila zdravu devojčicu Teodoru. Mama i beba su dobro. Kefalonija je bila na udaru uragana Janos baš u trenucima kada je na svet dolazila mala Teodora. Beba je na rođenju imala 3.600 grama i bila 54 santimetra dugačka. Maja kaže da je porodilište novosagrađeni deo glavne bolnice u Argostoliju. "Verovatno su izolacija i dobri prozori uticali na to da uopšte ne budemo svesni kakvo je nevreme napolju", objasnila je srećna mama.

Kako Maja Stojković dodaje, veći deo ostrva je bio bez struje i vode u određenim periodima tokom vikenda, tako da je bolnica zbog agregata bila možda jedino mesto koje je non-stop imalo dotok električne energije. "Ovde nije bilo panike. Čini mi se da je panika počela kada su ljudi videli koje su posledice oluje", rekla je Maja za Internet portal RTS-a. Ovaj deo Grčke pretrpeo je veliku materijalu štetu. Stari pešački most u Argostoliju je oštećen, luka je oštećena, bandere iščupane.

Meštani Kefalonije kažu da ovo nije ništa naspram štete koju je pretrpeo severni deo ostrva i Asos – jedno od najlepših mesta na Kefaloniji. Ipak, Majina filmska priča da krene na ostrvo Kefalonija zbog filma Mandolina kapetana Korelija i tamo upozna čoveka svog života, sada je upotpunjena još jednim članom porodice, predivnom devojčicom.

Izvor: mondo.rs