Životne priče

Priča sa Kovid odeljenja koja TOPI SRCA! U braku su 61 godinu, preživeli su virus, a evo kako su provodili dane u bolnici

Džilijen (88) i njen suprug Majkl Inglend (91) su proveli tri nedelje na lečenju od korona virusa u bolnici u Lesteru. Njihova priča nije sasvim obična, već ovaj bračni par iz dana u dan pokazuje šta znači ljubav, vera i poštovanje.

20.07.2020. - 15:00h

Zaposleni bolnice u kojoj su se lečili Džilijen i Majkl su za BBC ispričali dirljive momente kojima su svedočili između ovih partnera.

Majkl se svako jutro oblačio kako bi mogao da ode do kreveta svoje supruge dok je ona radila određene vežbe. Ona je jedva čekala da je suprug poseti.

Majkl i Džilijen koji su u braku 61 godinu često bi se, dok su bili na lečenju, držali za ruke i pili zajedno čaj. Medicinski radnici dozvoljavali su im da imaju zajedničke obroke i da udruženim snagama izdrže na "putovanju srca" kako slikovito nazivaju njihovu borbu sa koronom, inspirisani najjačim oružjem u toj bici.

Jedan od njihove trojice sinova Rasel Inglend izjavio je da je strahovao da njegovi roditelji neće preživeti. Oboje je u bolnicu dovezla služba Hitne pomoći, a Majklovo zdravstveno stanje bilo je ozbiljno, čak i kritično pa je porodici u jednom momentu saopšteno da mu je preostalo 48 sati života zbog čega se njegov oporavak opisuje kao čudo, piše zena.blic.rs.

"Prvo i najvažnije, želim da budem tu za Džilijen. Dok sam bio u bolnici, zaista nisam ništa propustio jer sam mogao da je viđam svakog dana", ispričao je Majkl.

Bračni par Inglend je prošlog petka otpušten iz bolnice, a to što su zajedno otišli kući smatraju nečim posebnim.