Životna priča Ruške Jakić: "Neki me vole, neki me mrze, a ja mislim da sam fantastična"! Šta se krije iza ove rečenice?

Ruška Jakić je poznata beogradska "dama od stila", nekada voditeljka kultne emisije „Ljubav i moda“, poznata po vrhunskom samopouzdanju i promovisanju potrebe da čovek sam sebe voli i uvažava kako bi isto to mogao da očekuje i od drugih.

Ruška Jakić, foto: Printscreen/PrvaTV
Ruška Jakić, foto: Printscreen/PrvaTV
.

Najpoznatija je po svojoj izjavi koju kao kao mantru sebi ponavlja kada ustane i pogleda se u ogledalu, a koja glasi „Dobro jutro, lepotice“.

Po nekim navodima, rođena je 1938. godine, ali ona nikada to nije potvrdila, jer često ističe kako i dalje ima 40 i da tako i izgleda.

Ruška se udala i razvela tri puta, te i dalje smatra da za njenu pravu ljubav nije kasno. Ima ćerku Anu Nadeždić, koja sa suprugom živi u Italiji i bavi se motivacionim govorništvom.

Za sebe kaže da je kao Džoan Kolins i da joj godine samo dodatno prijaju i u svakom smislu oplemenjuju.

Ruška Jakić je nekada bila popularna beogradska "IT devojka", koja se nije stidela da pozira kao manekenka na provokativnim fotografijama, koja je cenila sebe i postigla sve što je u životu poželela. Uvek je bila spremna da sruši tabue i predrasude i zato je i oni koji je vole i oni koji je ne vole, jednako poštuju.

Po profesiji je novinarka i jedina koja je uradila intervju sa samom sobom. Takođe, jedina je koja je prikazala snimak sopstvene plastične operacije.

Neke od najpopularnijih izjava Ruške Jakić, a pored legendarne i nezaboravne „Dobro jutro, lepotice“, koje se ova poznata dama i danas pridržava kao svoje redovne jutarnje rutine, slede u citatima:

- „Život bi mi bio dosadan, da mi nije mene!“

- „Bila sam mlada i lepa, a sada sam samo lepa!“

- „Zahvaljujem se Ruški Jakić što ovako dobro izgleda!“

- „Kad me vidi muškarac neće da me štiti, već beži na drugu stranu ulice!“

- „Ja sebe nazivam tri puta srećno razvedenom ženom!“

- „Ako ne možeš da me učiniš srećnom, nikada ti neću dozvoliti da me učiniš nesrećnom!“

Danas živi u iznajmljenom stanu u beogradskom naselju Zvezdara, ali je uvek zaista i doterana i sređena, „okupana u omiljenom parfemu“, nasmejana i vedra, sa još po nekom baš i zaista mudrom izrekom koju je sam život nametnuo.

Priznaje da se ne vezuje za stvari, zbog čega je lako odlučila da proda kuću u kojoj je odrasla i da kupi stan u izgradnji. Iz kuće je ponela samo nekoliko sitnica, jer smatra da čovek ne treba da bude „rob prošlosti“ i da je uvek važno ići samo napred kroz život.

Omiljeno Ruškino štivo je „Boginje nikada ne stare“, te se ona vodi činjenicom da su godine samo broj i da je važno koliko je neko mlad duhom, a ne koliko ima godina na papiru.

Kao veoma direktna i otvorena osoba, Ruška Jakić kaže da ne podnosi samosažaljive žene koje često govore da su se žrtvovale za druge. Besmisleno je da se takav baš termin koristi najčešće vezano za ljude koje volimo, porodicu, decu, muževe, karijeru.

Uvek sebi govori „Ruška, ti si sve zaslužila“, jer smatra da je to zaista tako, jer je na sebi radila punih dvadeset godina. Mnogi su je ismevali zbog čuvene izjave „Dobro jutro, lepotice“, ali je ona na sve te komentare mržnje i gneva uvek odgovarala: „Ja sam Ruška Jakić, neki me vole, neki me mrze, a ja za sebe mislim da sam fantastična“.

U autorskoj emisiji „Ljubav i moda“, Ruška Jakić je žene vrlo direktno savetovala, u smislu da treba da skinu kućne haljine i papilotne, jer su uspele da iškoluju decu i da muževe izvedu na pravi put, te da je vreme da počnu da brinu o sebi i da „prožive malo“.

I danas posle tri razvoda, Ruška Jakić nije prestala da veruje u pravu i iskrenu ljubav, pomalo bajkovitu koja se u životu jednom sretne, te je u tome zapravo i njena najveća tajna, piše stil.kurir.rs.