"Ovo je dečak koji mnogo liči na devojčicu"! Muž je pogledao i vrisnuo: "O, bože"! Onda je neko rekao: "A šta joj je sa usnama?"

Sećam se dana kada sam 2018. godine rešila da ipak uradim test na trudnoću, iako nisam verovala da sam trudna. Suprug i ja bili smo u braku već dve godine, i to nam je bila druga trudnoća. Već sam majka jednog 10-godišnjaka kog sam rodila sa 17 godina i 7-mesečnog dečaka. Pitali smo se kako ćemo izdržati sa trećim, ali se i beskrajno radovali.

.

Ta treća trudnoća razlikovala se od mojih prethodnih, najviše po averziji prema hrani. Sve mi se gadilo. Umesto da se gojim, ja sam mršavila. Tek sredinom drugog tromesečja počela sam ponovo da jedem. Išli smo na preglede redovno i delovalo je kao da se beba super razvija. Odbijali smo da čujemo pol jer smo želeli da se iznenadimo. Ja sam se nadala još jednom dečaku, muž devojčici, piše Danijela Kirijakidis, mama iz Amerike, na svom blogu koji je privukao mnogo pažnje.

U međuvremenu, ja sam počela da osećam pritisak i bol u predelu karlice, koji je vremenom postajao sve gori. U tom periodu stigla nam je i vest da je otac mog supruga preminuo, pa smo morali da odemo u drugu državu. Sve vreme strahovali smo da će porođaj početi, ali na svu sreću nije.

.

U povratku kući, taman kad smo prešli granicu iz Kanade i ušli u Ameriku, morala sam do toaleta. Tada sam shvatila da mi je pukao vodenjak. Bila sam pri kraju 28. nedelje. Otišli smo u bolnicu gde se ispostavilo da je moguće zaustaviti porođaj. Dali su mi injekciju tog dana i sutradan ujutro i rekli mi da bi trebalo da trudnoća potraje još malo.

Onda, na svakom pregledu doktor bi rekao da ćemo produžiti još malo. Već sam prošla 36 nedelja, beba se super razvijala i postala sam nestrpljiva.

Porođaj se desio u 40. nedelji. Pored mene su bili moj muž i moja mama, a sve je išlo neverovatno brzo. Kada je beba izašla, probali su da mi je polože na grudi, ali pupčana vrpca je bila prekratka, pa su mi je stavili preko stomaka. Nogama je bila okrenuta prema mužu i mojoj mami, a ja joj nisam videla lice.

.

Usledila je tišina. Onda je moj muž viknuo "Dečak je". Opet tišina, a onda je lekar rekao: "Uh, biće da je dečak koji mnogo liči na devojčicu". Moj muž je prišao, pogledao i vrisnuo: "Dragi bože, devojčica je". A onda opet tišina, dok neko nije rekao "A šta joj je sa usnama?". Tako je na svet došla naša Ana.

Pre nje, skoro da se nikad nisam susrela sa pojmom rascepljene usne i nepca. Kada sam videla Anu, samo sam beskonačno ponavljala mužu "Dušo, vidi je, vidi je". Sve mi je bilo kao u nekoj magli. Osvestila sam se kad sam čula moju mamu da vrišti na mog muža.

Moj muž je stajao malo dalje od kreveta zagledan u jednu tačku, u šoku. Govorila sam mu da sedne, ali on je samo stajao i gledao ispred sebe. Konačno ga je lekar smestio da sedne. Bio je bled kao krpa. Kasnije mi je rekao da u tom trenutku ništa nije ni čuo ni video.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

I have something I really need to talk about and in the past writing about it has helped so here it goes. I have been an anxious mess for the last 2 days. I kept trying to pin point it but I couldn’t figure it out. It wasn’t until I got a call around 11am this morning that it clicked. The call was from sick kids as a reminder for our appointment for Anna tmrw. It wasn’t that I didn’t remember it because I’ve even brought it up a few times this weekend with family but I think it was more of the reality of it all that has been eating away at me. It’s this feeling of underlying anxiety with everything I do, you know that feeling you get in your stomach, it hasn’t stopped for 2 days straight. Some of you might remember that about 2 weeks ago we took Anna to sick kids for some tests (these are pics from that day) well those tests were an ultrasound of her spine as well as an X-ray of her stomach to see if everything is okay with her anatomy because she’s had gastrointestinal problems since she was born. Last week we had gone for a follow up and thank god her spine was perfectly normal but then her X-ray wasnt. They wrote on it that she may have something called Hirschsprung disease so it required further testing. That’s what we’re going for again tomorrow (we also have 2 other dr appointments for her tmrw as well). If it shows that it is what they suspect they’ll have to do a biopsy of her intestines and then it will require surgery... (and now this is where I’m having trouble holding my shit together?). I try to be positive and be strong about it all but sometimes I just can’t. Besides the cleft stuff we’ve already gotten 2 other possible (unrelated) diagnosis’ that require more testing and today it’s just eating me alive. Our life has just been a whirlwind of drs visits and tests and every single one seems to put Anna in pain. The babies are napping and I’m sitting here crying trying to pull it together. This is my reality right now. I know there’s people going through much worse things out there but today this is too heavy for my heart and mind and I pray that letting it out will alleviate me just a little bit❤️ #cleftproud#cleftstrong#mybeautifulbaby

A post shared by Daniela (@f2f_strawberry1) on

.

Moja mama je ponavljala: "Sve je dobro i beba će biti dobro", ali niko nije obraćao pažnju na nju. Muž i ja smo bili previše uplašeni za bebu.

Tek kad je prošla sve preglede i utvrđeno je da je savršeno zdrava, odahnuli smo.

Prošli smo mnogo toga sa njom, probleme sa hranjenjem, trud da dobije na težini, čak i nepristojne komentare, a sada prolazimo kroz niz operacija sa njom.

.

Ja sam sebi rodila svog heroja i biću uz nju kroz svaki lekarski pregled, operaciju, test. I nastaviću da je ponosno pokazujem celom svetu jer ovo je moja mala neverovatna Ana.

Izvor: Žena

Cover foto: Depositphotos/mvaligursky

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

☀️❤️ #annasusana#ily

A post shared by Daniela (@f2f_strawberry1) on