Dino Rađa o svađi s Draženom Petrovićem dan pre tragedije: On meni mater – ja njemu da je idiot... (FOTO)

Proslavljeni hrvatski košarkaš Dino Rađa prisetio se dana kada je poginuo legendarni Dražen Petrović.

Spomenik Draženu Petroviću u Zagrebu, ilustracija, foto: Depositphotos, Dariozg
Spomenik Draženu Petroviću u Zagrebu, ilustracija, foto: Depositphotos, Dariozg
.

Petrović je pre tačno 27 godina tragično nastradao u saobraćajnoj nesreći u automobilu koji je vozila njegova tadašanja devojka Klara Salanci, a on spavao na mestu suvozača, kada je na njih naleteo kamion.

Nesreća se dogodila u nemačkom Denkendorfu, dan posle utakmice u poljskom Vroclavu između Slovenije i Hrvatske u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

''Teško je napisati nešto o Draženu što već nije bilo napisano. Ipak nakon gledanja 'Last Dance' moram napraviti paralelu. Neću pričati o igračkim kvalitetima jer to u ovoj situaciji nije ni bitno. Samo glava. Sve što je u Džordanovoj glavi to je bilo i u Draženovoj. Identično. Zato i je bio to što je bio. Pobednik iznad svega", napisao je Rađa na svojoj zvaničnoj Fejsbuk stranici.

.

"Gubile su se utakmice tu i tamo, prvenstva i titule, ali glava je bila ta koja nije dozvoljavala predaju i koja je gurala bez kompromisa napred. Od njega je i moja glava naučila puno i kopirala nesvesno. Ko je tada ima pojma o bilo čemu.

I sad za potvrdu svega jedna situacija koju malo ko zna. Poslednja utakmica Draženova protiv Slovenije u Poljskoj. Totalno nebitna jer smo igrali finale kvalifikacija, a prva tri idu na EP. Znači utakmica za ništa. Niko nije ni trebao da igra. Međutim, to za njega nije nikad bila opcija. I naravno da se pri kraju utakmice koju smo izgubili nas dva popi*karmo iz pi*darije. Ko kome nije dodao, ko nije zagradio. On meni mater, ja njemu i nema više toga. I onda sutradan taj nesrećni put. Ranom zorom sedimo Stojko (Vranković prim. aut), on i ja za istim stolom i pijemo kafu....

Kaze on Stojku da mi kaže da sam idiot, a ja opet isto tako preko Stojka njemu. Nema veze što igraš, važno ili ne, uvek si morao biti na 100 posto. Zato i je bio veliki vođa", zaključio je Rađa jako emotivnu objavu.

Izvor: B92.net