Pronašli su sina koji im je UKRADEN pre 32 godine i PRODAT za 840 dolara! Scene prvog susreta rasplakale svet

Čekali su 32 godine da pronađu svog sina, koji im je ukraden kao dvogodišnjak i prodat za 840 dolara bračnom paru, koji je dugo bezuspešno pokušavao da dobije dete.

.

Jedan od najtežih slučajeva nestale dece u okrugu grada Sian konačno je dobio epilog, a kako piše lokalni medij „Pipl“ do otmice je došlo kada se sin Mao Jin sa ocem vraćao iz vrtića. Dečak se požalio ocu da je žedan, zbog čega su se zaustavili na ulazu hotela kako bi otac nabavio vodu. U tom trenutku, Mao je kidnapovan.

Roditelji su život posvetili ne bi li našli sina, a majka je ostavila posao kako bi sve vreme tragala za detetom. Gostovala je često u kineskim medijima i molila za pomoć. Sin je rekao da ju je gledao na televiziji ne znajući da je ona njegova mama, prenosi "CNN".

.

Opsežna istraga dala je rezultate početkom ovog meseca kada je policija u Sianu pronašla otetog sina zahvaljujući tehnologiji prepoznavanja lica koju je primenila na Maoovim starim fotografijama.

Kreirali su sliku kako bi mogao da izgleda i ubacili je u nacionalnu bazu podataka. Uradili su i DNK test i pronašli ga. Mao je živeo 600 milja daleko od roditelja pod imenom Gu Ningning.

Da joj je sin nađen, majka Li je saznala 10. maja na Dan majki.

"Ovo je najbolji poklon koji sam ikada dobila", rekla je Li.

Susret sa sinom desio se na policijskoj konferenciji za novinare, a prenosila ga je kineska državna radiotelevizija CCTV.

"Ne želim da me ikada više napusti. Neću mu dozvoliti da me ikada više napusti", poručila je majka.

Istraga o otimci i dalje traje, a nije saopšteno ništa o bračnom paru kod kojeg je živeo Mao. Kina ne objavljuje koliko godišnje nestane dece, ali je 51 000 roditelja registrovana na platformi "Baby Come Home" gde razmenjuju informacije o nestalim bebama, piše zena.blic.rs.