Nemački kanibal "pristojan i druželjubiv": Voze ga u šetnju i maskiraju zbog bezbednosti. Njegovi zločini su JEZIVI!

Armin Majves je svoju žrtvu upoznao jer mu se Brends javio na oglas u gej časopisu, u kojem je napisao da traži nekoga ko želi da bude ubijen i pojeden.

foto: Photo by Michael Wallrath/Pool/Getty Images News
foto: Photo by Michael Wallrath/Pool/Getty Images News
.

Upravo ovom ubici dozvoljeno je da stavi kapu i naočare kako bi se maskirao, a zatim ga policija odvozi u šetnju.

"Uvek ga prate dva policajca, a zbog sigurnosti vozimo ga u drugu saveznu državu. Tamo može da prošeta gradom" izjavio je jedan istražitelj za nemački Bild.

Pripremio sobu za sopstveno ubistvo

Majves je svoju žrtvu upoznao jer mu se Brends javio na oglas u gej časopisu, u kojem je napisao da traži nekoga ko želi da bude ubijen i pojeden.

Dva muškarca koja su mu se javila je pre toga Majves odbio - prvog jer nije bilo "seksualne hemije među njima", a drugog jer je ovaj hteo da bude prikucan ekserima i tučen do smrti, što je Majves smatrao "čudnim".

Njih dvojica našli su se u Brendsovoj kući, gde je on unapred pripremio sobu za sopstveno ubistvo. Popio je 20 tableta za spavanje kako bi ublažio bol, a dok ga je Majves polako ubijao, obojica su pokušali da jedu komade Brendsovog tela.

U toku narednih nekoliko meseci, Majves je u zamrzivaču držao iskasapljene delove Brendsovog tela, kojima se hranio.

Armin Majves je u jednom intervjuu iz 2007. godine priznao kako je 2001. ubio Bernda Brendsa, ali mu je pre toga apmutirao penis i ispržio ga usoljenog u tiganju, zajedno sa lukom i muškatnim oraščićem.

foto: Photo by Pool-Getty Images News
foto: Photo by Pool-Getty Images News
.

Uhapšen kad je ponovio oglas

Već godinu dana kasnije, Majves je ponovo dao oglas sličan onom na koji se Brends javio, a tada je i uhapšen. On je ovo postavio na stranici "Kanibal kafe", mada se na toj stranici jasno naglašava da razlika između stvarnosti i fantazije mora da se zna.

Na njegovom suđenju, psiholog je rekao da može da ponovi zločin jer i dalje "ima fantazije o proždiranju mesa mladih ljudi". Navodno, pokrenute su i neke pravne debate oko toga da li se može smatrati zločinom čin ubistva ukoliko neka osoba želi da bude ubijena.

Majves je na suđenju rekao da je oduvek hteo da ima mlađeg brata koji bi bio deo njega, a kanibalizam mu je način da tu želju ispuni.

Tražio opet uslovnu, tužilac se usprotivio

U zatvoru ga opisuju kao "pristojnog, prijateljski nastrojenog zatvorenika koji pomaže drugima i redovno ide u crkvu". Neuspešno je tražio da bude pušten na uslovnu kaznu pre tri godine, a još kada je bio osuđen psiholog je rekao da je "razuman, ali ima veoma poremećenu dušu".

Sud u Kaselu razmatrao je nedavno da ga pusti na uslovnu slobodu, ali je Frankfurtski tužilac insistirao da ova molba bude odbijena, jer "ne postoji povoljna prognoza za njegovo prihvatljivo društveno ponašanje".

Majvesov advokat se ovome usprotivio, koristeći argument to što su čuvari u zatvoru navodno rekli da "njegova ćelija može da bude otvorena ceo dan, i ništa neće da se desi".

Izvor: B92.net