I kasirke su heroji ovog vremena! Pogledajte kako izgleda jedan njihov radni dan, šta im je uskraćeno, šta im najviše nedostaje...

Vreme pandemije korona virusa polako prolazi. Prva linija odbrane – lekari i medicinski tehničari, nesumnjivo heroji ovog vremena. Međutim, ima i onih koji nam takođe olakšavaju život, a na koje možda i ne obraćamo pažnju. Po hiljadu puta tokom dana kažu „dobar dan“ i „izvolite“ uz osmeh, i one preuzimaju rizik infekcije korona virusom.

.

Jelena Zogorović i Milica Stojmirović su kasirke i sa "Explozivom" su podelile deo svog dana.

"Samo se promenilo to što je uvedena jedna smena i naše radno vreme je produženo, radimo 10 sati. Posle toga, imamo tri do četiri dana slobodno da se odmorimo", navodi Milica Stojmirović kao jednu od stavki promene u njenom radnom odnosu.

Njima je organizovan prevoz do posla, ali strepnja od zaraze ne manjka.

"Postoji strepnja prevashodno zbog zdravlja dece. Zbog posla koji radim, direktno sam izložena velikom broju ljudi. Obezbeđene su nam rukavice i maske, ali bez obzira. Vi kada odete iz kuće, deca dolaze i ne znate šta se može desiti u međuvremenu", objašnjava Jelena i dodaje:

"Ne smatram se herojem, jer radim posao za koji sam se opredelila da radim. Radim ga najbolje što mogu u uslovima koji su nam trenutno dati".

"Desi se da čovek kine, i ljudi budu svi u grču. Sklanjaju se, gledaju se i posle nekog vremena i to se smiri", seća se Milica situacija za kasom.

I dok svi užurbano kupujemo namirnice pred policijski čas vikendom, malo ko se pita kada i kako one snadbevaju svoje domove. Šta im najviše nedostaje i čega će se sećati kada prođe pandemija, saznajte u prilogu u nastavku.