O ocu Vudija Harelsona, osuđenom na doživotnu zbog ubistva, snima se film: On je jedan od najelokventnijih, najnačitanijih...

O talentima glumca Vudija Harelsona piše se godinama, ali malo ko zna da je njegov otac Čarls Harelson osuđen na dve doživotne kazne za ubistvo sudije Džona Vuda Juniora u državi San Antonio. Sada će Netfliks snimiti seriju o ovom plaćenom ubici i kockaru.

Vudi Harelson, foto: Photo by Vittorio Zunino Celotto/Getty Images Entertainment
Vudi Harelson, foto: Photo by Vittorio Zunino Celotto/Getty Images Entertainment
.

Inače, Čarls je 1979. osuđen na dve doživotne kazne za ubistvo sudije Džona Vuda juniora, a pre toga povezivali su ga sa nizom ubistava. Povezivali su ga sa podzemljem, te se sumnjalo da je radio kao plaćeni ubica.

U vezu s kriminalnim podzemljem verovatno je došao kada je nagomilao kockarske dugove, zbog čega je brzo morao da dođe i do velikih novčanih iznosa, a nije previše mario kako će novac zaraditi.

Navodno je za ubistvo sudije dobio 250.000, a naručio ga je jedan diler. Čarls Harelson je sudiju ubio u maju 1979. godine i to je bio prvi atentat na federalnog sudiju u SAD. Tadašnji predsednik države Džimi Karter ubistvo je okarakterisao kao "napad na sudstvo".

Sa još dvojicom zatvorenika Čarls je pokušao da pobegne iz zatvora, ali su uhvaćeni i nakon toga je prebačen u stroži zatvor, gde je 2007. u 70. godini umro od srčanog udara. Svi ovi događaji naći će svoje mesto u dokumentarnoj seriji, a veliki deo njegovog života, kako navodi britanski "Metro" bio je obavijen velom misterije.

Prenose da je čak Čarls jednom prilikom rekao da je umešan u ubistvo američkog predsednika Džona F. Kenedija. Serija će biti hronika Čarsovog života, a u ovom dokumentarcu pristali su da učestvuju Vudijeva braća Bret i Džordan. Iako se još ne zna da li će deo dokumentarne serije biti i sam poznati glumac, on je jednom prilikom izjavio da nema problema da priča o ocu.

Davne 1988. u intervjuu za magazin "Pipl" rekao je da on nije mnogo učestvovao u njegovom vaspitanju, a posećivao ga je u zatvoru jednom godišnje.

"Možda će zvučati čudno, jer govorim o osuđenom ubici, ali moj otac je bio jedan od najelokventnijih, najnačitanijih i najšarmantnijih ljudi koje poznajem. Gledam na njega više kao na nekoga ko bi mi mogao biti prijatelj, nego na nekog ko mi je otac", rekao je Vudi Harelson.

Izvor: b92.net