Anđela je obolela od korona virusa i završila u komi: Kad se probudila, shvatila je da se porodila - Ava je stigla na svet!

Anđela Primačenko (27), bila je u 33. nedelji trudnoće kada je saznala da je zaražena korona virusom, a samo nedelju dana kasnije, 24. marta, bila je u medicinski indukovanoj komi. Početkom aprila njeno stanje se poboljšalo pa su je lekari probudili iz kome, a ona je shvatila da se u međuvremenu porodila, prenosi Daily Mail.

Niko nije ni omislio da ćeoboleti od korona virusa, a još manje da će završiti u komi, foto: Depositphotos/sudok1
Niko nije ni omislio da ćeoboleti od korona virusa, a još manje da će završiti u komi, foto: Depositphotos/sudok1
.

Zbog korona virusa, Anđela je bila izuzetno bolesna, pa su je lekari stavili u indukovanu komu. Nakon nedelju dana njeno stanje se nije poboljšalo i doktori su zaključili da je prevremeni porođaj dok je ona u komi najbolja stvar za njeno dete.

Tako je Anđela, dok je još uvjek bila u komi, rodila zdravu curicu tešku dva kilograma. Nakon nedelju dana, probudila se iz kome i više joj nije trebao respirator. Prvo što je primetila jeste da više nije trudna.

"Naravno da niko nije očekivao da ću se razboleti, tako da niko nije očekivao ni da ću se poroditi. Nakon svih lekova i svega, probudila sam se i shvatila da nemam više trudnički stomak. Bila sam šokirana", ispričala je Anđela.

.

Ona i njen suprug Dejvid kćerkici su dali ime Ava, što znači "dah života", što im se čini prikladno za situaciju u kojoj se rodila.

"Nismo očekivali da će ovako proći porođaj, ali ona je naš maleni dah života", istakla je Anđela.

Dejvid i njihova jednogodišnja kćerkica Emili nisu zaraženi korona virusom pa su bili u mogućnosti da posete Avu, a Dejvid je čak mogao i da je drži, ali Anđela, koja je puštena iz bolnice nakon 17 dana, još uvek nije imala priliku da drži svoje dete.

.

Ipak, Anđela je samo zahvalna što je rodila zdravu i snažnu curicu.

"Osećam se kao hodajuće čudo. Postoji nada, čak i u najtežim situacijama", zaključila je ova mama.

Izvor: Večernji list