Životne priče

Aleksandar našao Hitlerovu bombu na pašnjaku: "Nisam smeo da je uzmem u ruke, iako je sigurno stara preko sedam decenija"

Dane u izolaciji, Aleksandar Babić iz Prijepolja odlučio je da provede u selu Jabuka, nadomak granice sa Crnom Gorom. Duge šetnje kroz brdovite predele sada su njegova svakodnevica,a prilikom jedne takve otkrio je nešto nesvakidašnje.

08.04.2020. - 13:30h
Bomba
Bombafoto: Rina

Na jednom od pašnjaka ugledao sam metalni zarđali predmet čudan za ovo podneblje. Prišao sam, osmotrio bolje i shvatio da ispred mene stoji stara bomba, koja s obzirom na izgled i stanje može biti samo ona kojom su nas Nemci gađali u Drugom svetskom ratu. Vidi se da je nekad bila zelena, a li vreme je učinilo svoje i sada je sva zarđala", rekao je Aleksandar za RINU.

Najneobičnije je to što je ovu bombu pronašao baš 6. aprila kad je godišnjica od prvog napada okupatora.

"Nisam smeo da je uzmem u ruke, iako je sigurno stara preko sedam decenija, ko zna da li je u njoj ostalo još nekih eksplozivnih elemenata. U zemlji pored mesta gde stoji, ima velika rupa. Verovatno je tu pala i nikad nije eksplodirala. Dobro je što materijalna šteta za sve ovo vreme nije pričinjena", kaže ovaj Prijopoljac.

O Hitlerovoj bombi, Aleksandar će obavestiti i nadležene institucija, pa će vrlo brzo ova eksplozivna priča sa jabučkih pašnjaka dobiti i svoj epilog.

Izvor: Rina