Životne priče

Bile su najbolje drugarice 17 godina, a onda su saznale da su sestre

Kada su saznale detalje iz prošlosti svojih roditelja, odmah su shvatile da nešto u celoj priči fali.

15.03.2020. - 12:00h
Sestre
Sestrefoto: Youtube screenshot, good morning america

Najbolje prijateljice Ešli Tomas (31) i Latoja Vimberli (29) imaju mnogo toga zajedničkog. Kao deca imale su identičan razmak između zuba, visoke jagodice i isti ten, a čak su nosile i isti broj obuće. Zanimaju ih moda i slične stvari i slušaju istu muziku, a oduvek su imale „neraskidivu vezu“, otkad su počele da se druže od žurke na kojoj su se zbližile 2004. godine. Sedamnaest godina kasnije i dalje su bliske i nikad nije prošao nijedan dan da se bar ne čuju telefonom. One su se u šali nazivale i sestrama, a ovog februara se ispostavilo da su zaista biološke sestre, piše CNN.

Kako su saznale da su sestre

Kockice su počele da se slažu u januaru, kada je Latoja slavila svoju veridbu. Ešli je na Fejsbuku objavila fotografiju odatle, a na nekim od slika bio je Latojin otac, Kenet Vimberli. Njega je prepoznala prijateljica Ešline majke i odmah joj je rekla da su njena majka i Latojin otac imali nešto u prošlosti.

- Rekla joj je da su se ona i njena majka družile sa mojim ocem kad su bile mlade. Kada mi je Ešli to saopštila, znala sam da se nešto ne uklapa. Tražila sam joj da mi pošalje fotografiju te prijateljice, pa sam je pokazala tati i on ju je odmah prepoznao – priča Latoja.

Posle toga je prepoznao i Ešlinu majku i priznao da su njih dvoje imali kratku vezu. Tada je saznao da Ešli ne zna ko joj je biološki otac, pa se zapitao da li bi to mogao da bude on. Zbog toga su njih troje odlučili da zajedno plate DNK test.

Rezultati su bili gotovi 21. februara i potvrdili su njihove sumnje – Keni je bio Ešlin otac.

- Bila sam na poslu kada me je Keni pozvao i rekao mi da je moj otac. Cela sam se naježila. Nisam mogla da razmišljam. Nisam mogla to da obradim. Nisam mogla da progovorim – rekla je Ešli.

Mnogo neodgovorenih pitanja

Ešli je imala 15 godina kada joj je rečeno da čovek koji ju je odgajao nije njen biološki otac. Njena majka, koja je umrla pre 11 godina, nikad joj nije rekla ko bi mogo da bude njen pravi otac, a članovi porodica dve najbolje drugarice nisu se upoznali nikad, zbog čega ovo pitanje nije pokrenuto ranije.

Ipak, Kenet se prema Ešli ponašao kao da joj je bio otac.

- Ešli je jedina od mojih prijatelja koja nijednom nije propustila neki porodični događaj. Bila je veoma bliska sa celom mojojm porodicom. Ako bi me tata vozio u grad, Ešli bi išla sa mnom. Kad bi ga neko pitao „ko su ove devojke“, rekao bi „to su moje devojke“. Ako je imala problem sa autom ili joj je trebala ikakva pomoć, uvek bi se obraćala mom tati. Ali nekako se naše porodice nikad nisu upoznale – ispričala je Latoja.

Za Ešli je ovo otkriće, kako sama kaže, bilo „prelepo“, ali i „neverovatno emotivno“.

- Imam toliko pitanja za moju mamu i nikad neću dobiti odgovore na njih. Da li je ona znala da je on moj otac? Keni mi jeste bio kao otac. Bio je uvek tu za mene, a ja nisam imala pojma da bi mogao da bude i moj pravi otac. Čudno se sećam. Sigurno će mi trebati neko vreme da to shvatim. I dalje sam u neverici. Ali želim da on bude deo života svojih unučića – kaže Ešli, koja ima dvoje dece.

Latoja je, sa druge strane, srećna što su i zvanično sestre, ali oseća krivicu što je Kenet više bio u njenom nego u Ešlinom životu.

- Gledala sam kako Ešli prolazi kroz mnoge stvari tokom odrastanja i sada samo razmišljam o tome kako je njen otac bio ovde i kako je i uz nju mogao da bude kao što je bio uz mene – priča Latoja.

Kenet se raduje što postoji obostrana želja između njega i Ešli da ojačaju svoj odnos i kaže da je već „voli kao ćerku“ i da jedva čeka da se bolje upozna sa unucima.

Izvor: tanjug.rs