Gde su posle 50 godina članovi kultne grupe ABBA: Ani je preživela veliku porodičnu tragediju, kao i Agneta...

Prošlo je skoro pedeset godina od fenomena zvanog ABBA. Svako od ovih četvoro ljudi ima svoju neobičnu priču.

ABBA, foto: Keystone/Hulton Archive/Getty Images
ABBA, foto: Keystone/Hulton Archive/Getty Images
.

ABBA nije samo muzička grupa koja je obeležila sedamdesete godine prošlog veka - to je čitava era muzike na kojoj su odrasle generacije ljudi.

Obožavana četvrorka, foto: David Ashdown/Keystone/Getty Images, Hulton Archive
Obožavana četvrorka, foto: David Ashdown/Keystone/Getty Images, Hulton Archive
.

Ani Frid Lingstad

.

Nekada šarmantna brineta Ani, danas ima 73 godine. Kada je bila mlada i članica popularne grupe ABBA, zbog njenog glasa i sjajnih očiju, muškarci širom planete gubili su razum.

Beni Anderson, njen partner u grupi, nije bio njen prvi suprug, ali njih dvoje publika je obožavala. Međutim, njihova ljubav nije bila jaka. Nakon raspada grupe, Ani je otišla prvo u Englesku, a zatim u Švajcarsku, da bi se 1992. godine preudala. Njena nova ljubav bio je princ Hejnrih Rutsto Rais von Plauen, kome je Ani rodila kćerku.

Ali Ani nije imala sreće, jer se dešava velika tragedija 6 godina kasnije u kojoj njena ćerka gine, a 1999. godine njen muž umire od raka.

Ani je danas sama. Živi u Švajcarskoj i bavi se humanitarnim radom.

Agneta Feltskog

.

Spektakularna plavuša Agneta je u ABBA grupi spojila dva dobra: kreativnost i ljubav. Sa svojim izabranikom Bjornom, imala je 4 srećne godine života tokom kojih je dobila kćerku. Nakon tog perioda, par se razvodi, a Agneta se ponovo zaljubljuje. Ovog puta njena ljubav je lekar, ali i ta veza puca nakon četiri godine.

Što se muzike tiče, Agneta pokušava sa solo karijerom, ali bez većih uspeha. U tom periodu joj umire otac, a zatim se i majka ubija od tuge zbog gubitka. Pevačica je bila skrhana bolom zbog porodične tragedije.

Sada Agneta ima 69 godina i živi u Stokholmu. Mir i sreću je našla kraj svojih unuka.

Beni Anderson

.

Beni je ceo svoj život posvetio muzici, da bi raspada benda pokušao da oformi duet sa Bjornom, ali bez uspeha.

Dugo je radio u produkciji, pisao muziku za filmove i važne događaje, čak je oformio i orkestar. Ima dvoje dece iz prvog braka: sina i kćerku rođene šezdesetih godina. Posle raskida sa Ani i raspada grupe, ženi se TV voditeljkom. U tom braku dobija sina, koji je danas popularni muzičar.

Beni sada ima 72 godine.

Bjorn Ulveus

.

Nakon raskida sa Agnetom i raspada grupe, Bjorn ljubav pronalazi pored Lene, novinarke koja je svoju karijeru posvetila pišući o muzici i muzičarima. U tom braku dobija dve kćerke. Danas Bjorn ima 74 godine i živi u Stokholmu. Veoma je poštovan u svojoj zemlji.

Izvor: stil.kurir.rs