Morala je da izabere - ili beba ili noga! Nijednog trenutka nije imala dilemu čega će se odreći

Žena iz Teksasa doživela je tešku nesreću, nakon koje je morala da donese vrlo važnu odluku - odreći se svoje noge ili bebe.

Ilustracija, foto: Depositphotos/Syda_Productions
Ilustracija, foto: Depositphotos/Syda_Productions
.

Ketlin Koner (29) iz Teksasa doživela je tešku saobraćajnu nesreću dok se vozila motorom, a tek je u bolnici saznala da je četiri nedelje trudna. Bilo je potrebno da se podvrgne nizu operacija kako ne bi izgubila nogu, a samim tim bi njeno nerođeno dete došlo u opasnost.

Morala je da bira između amputacije noge i prekida trudnoće, pa je odlučila da zadrži dete.

"Bilo je lepo veče i moj partner i ja smo odlučili da se provozamo motorom do kuće njegovih roditelja. Mlada žena je dolazila iz suprotnog smera, a nije nas videla jer je pisala poruke na telefonu dok je vozila. Videli smo da će se sudariti s nama. Preletela sam preko motora, kotrljala sam se i onda sam se zaustavila. Sela sam i pogledala nogu, a levi zglob mi je bio okrenut prema unutra", rekla je Ketlin.

.

Imala je šest operacija kako bi joj izvadili kost i popunili rupu u zglobu. Nakon dve nedelje je odlučila da nema smisla spašavati nogu. Primala je najmanju dozu anestezije i male doze antibiotika zbog trudnoće, a znala je da je donela pravu odluku. "Čim sam saznala da sam trudna sve se promenilo. Beba je bila u prvom planu. Noga me ne definiše kao osobu, ali dete će obeležiti moj život", dodala je Ketlin.

Za vreme trudnoće, Ketlin je ponovo učila da hoda, a na nozi ima protezu. Uradila je sve što je mogla kako bi se normalno igrala i trčala za svojom ćerkom. Otkrila je i da uživa u mnogim sportovima kao što su trčanje, plivanje, skijanje, boks i biciklizam, a pored toga je vežbala kako bi ojačala mišiće.

.

Izvor: kurir.rs