Životne priče

30 godina braka: Priča o ljubavi zbog koje je Džon Bon Džovi bio spreman na sve

Džon Bon Džovi i njegova supruga Dorotea Harli ove godine proslavili su 30. godišnjicu braka, a njihova bračna zajednica jedna je od najdugovečnijih ne samo u svetu roka, nego i u Šoubiznisu generalno. Frontmen benda Bon Džovi kaže da je danas još zaljubljeniji u svoju ženu nego kada su se venčali.

02.09.2019. - 12:00h
Ljubav koja je odolela vremenu
Ljubav koja je odolela vremenufoto: Getty

- Danas se u braku osećam deset puta bolje nego kad smo se Dorotea i ja venčali pre tri decenije. Kada danas pogledam unazad, brak je bio najbolji 'dogovor' koji sam ikada 'sklopio' - priznaje Džon, koji je sudbonosno da izrekao 29. aprila 1989. godine u kapelici Grejslend u Las Vegasu.

Trideset godina zajedničkog života još je veće dostignuće kada se uzme u obzir da početak nije bio obećavajući.

Dorotea je naišla na bes javnosti i fanova kada su ona i Džon, tada 27-godišnjak na čelu najvećeg benda na svetu, pobegli i venčali se u tajnosti. Bio je to potez koji je izazvao masovnu histeriju njegovih obožavateljki koje nisu mogle da se pomire s tim da njihov idol više nije slobodan.

- Kad sam se vratio iz Las Vegasa moj menadžer bio je besan. Rekao mi je 'Miljenik Amerike se oženio... To nije dobar potez za karijeru'. I naša izdavačka kuća bila je utučena - seća se harizmatični roker koji je tada nosio titulu najvećeg seks-simbola. Vest da joj se sin potajno oženio šokirala je i njegovu majku.

- Ne, mama nije bila nimalo impresionirana - dodaje Džon. Njegov brak toliko je potresao sve i svakoga da se i bend skoro raspao.

- Amerika nije bila srećna tog ponedeljka kada su svi saznali za venčanje i mnogo ljudi pokušalo je da uništi nešto predivno - seća se pevač, koji je morao da pronađe način kako da "pomiri" svoj status seks-simbola s jedne i ulogu supruga s druge strane.

Ljubav iz školske klupe
Ljubav iz školske klupefoto: Getty

Ubrzo nakon što je javnost saznala za venčanje, bend je otišao na turneju u Australiju i tokom televizijskog intervjua voditelj je pitao pevača šta njegov ulazak u brak znači za njegove obožavateljke.

- Sada sam oženjen i moram da budem vrlo diskretan... To je bio loš dan, bio sam jako pijan - rekao je Džon tada.

Trideset godina kasnije, roker priznaje da je ta izjava bila samo gluma s kojom je želeo da primiri svoje obožavateljke i kolege iz benda, kako bi mislili da taj brak nije ozbiljan. U stvarnosti, bio je potpuno zaljubljen i odlučan da i njegov brak i karijera imaju uspeha.

- Dorotea i ja bili smo srećni i osećali smo se dobro iako smo postali svetska vest - otkriva pevač i dodaje:

- Ona je moja stena, stena moje porodice i moje karijere. Zahvalan sam da u životu imam takvu osobu u koju mogu da imama poverenja i koju mogu da volim.

Dok još nisu bili u braku, Dorotea je bila ta koja mu je pomogla da preživi jedno od najtežih razdoblja u karijeri 1986. godine, kada je bend gotovo bio pregoreo, a turneja "Slippery When Wet" tek je bila započela.

Džon se borio s depresijom, a kad mu je bilo najteže čak je razmišljao o tome da sleti s automobilom s puta. Broj koncerata bio je sulud, a njihov tim agenata i advokata bio je toliko zagrizao da uopšte nisu razmišljali o tome da bi bilo ljudski članovima benda dati i malo odmora.

Na toj turneji Bon Džovi je odradio 240 koncerata, vratio se kući i odmah počeo da radi na četvrtom studijskom albumu "New Jersey". Zatim su se opet vratili na turneju i odradili još 240 koncerata. Za frontmena, to je jednostavno bilo previše.

Džon priznaje da je trebalo da prođe dosta vremena da rane zarastu, naročito nakon što članovi grupe dve godine nisu međusobno razgovarali i bend je bio vrlo blizu raspada. Odlučan u tome da se Bon Džovi više nikada ne nađe u sličnoj situaciji, Džon je odlučio da preuzme menadžerski deo posla – odluka kojoj su se u to vreme mnogi rugali.

ROKER SLOMLJENOG SRCA

- Muzička industrija me je ismevala govoreći mi 'mrtav si, nema šanse da preživiš'. Imao sam samo 30 godina, ali jasno sam video stvari. Znao sam šta treba da uradim.

Kao i tada, njegova voljena Dorotea i danas ga prati na turnejama i za vreme koncerata stoji sa strane i gleda nastup.

Par se upoznao još u srednjoj školi kada su i započeli vezu, a kao "tajnu" uspeha njihove ljubavi Dorotea vidi činjenicu da su oboje odrastali na isti način, istim ritmom i u istom okruženju. Džon pak kaže da je za uspeh njegovog braka najviše zaslužna žena s kojom se venčao.

- Ona je lepak. Ja sam ludi vizionar oko kojeg sve leti, a šavovi se raspadaju. Ona je ta koja me sledi s lepkom, koncem i iglom i koja sve drži na mestu - ističe pevač za svoju suprugu.

Odvajanje "Bon Džovija rok zvezde" od "Džona supruga i oca" supružnicima je takođe pomoglo da ostanu prizemni.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Another #1 Album. This piece is for all the @bonjovi fans out there that continue to make this possible. #THINFS

A post shared by Jon Bon Jovi (@jonbonjovi) on

- Ne znam ko je taj momak - kaže Džon za svoju personu s pozornice. Kada ne nastupa, legendarni pevač koristi svoje pravo prezime Bondžovi koje nose i Dorotea i njihovo četvoro dece.

- Nikada nisam pokazivala na TV i govorila 'evo tate'. Trudimo se da našoj deci pružimo normalan život - otkriva Dorotea.

- Biti supruga rok-zvezde nije lako i Dorotea je svesna toga da i danas mnoge žene luduju za njenim mužem, ali ona se zbog toga ne brine.

Štaviše, kaže da je srećna što njen suprug i dalje ima puno obožavateljki.

- Mislim da je super što vole njihovu muziku. Vole bend i jako su lojalne - kaže.

U jednom intervjuu iz 2010. Džon je otvoreno kazao da ga ne zanimaju veze za jednu noć i preljubničke afere.

- Nemam ljubavnicu sa strane ili drugu porodicu na drugom kraju grada. Nikada o meni nećete pročitati tu priču. Ne žalim zbog takvog stila života - izjasnio se pevač.

Ipak, ni njihova ljubav nije bila "imuna" na probleme, pa se par razdvojio nakon četiri godine veze, kada je Bon Džovijeva slava procvetala i bend otišao na turneju promovišući drugi studijski album "7800° Fahrenheit".

Razdvojenost je učinila svoje... Slavni lepotan u javnosti se tada pojavljivao u zagrljaju glumice Dajane Lejn, ali na kraju se ipak pomirio s ljubavi svog života. Nakon završetka turneje vratio se u Nju Džersi i otišao pred kuću svoje bivše devojke.

- Rekao sam joj da mora da krene sa mnom i da želim opet da budem s njom. Upalilo je - otkrio je romantični roker.

Džon i Dorotea udružili su se i u svojoj ljubavi prema humanitarnom radu te zajedno vode svoja dva restorana "Soul Kitchen" koja obezbeđuju tople obroke za potrebe i organizaciju "Jon Bon Jovi Soul Foundation" koja gradi stambene jedinice pristupačnih cena.

Džon kaže da je Dorotea, koja je osmislila koncept projekta "Soul Kitchen", zaslužna za uspeh njihove dobrotvorne organizacije.

- Moja supruga obavlja sav posao, a ja dobijam sve zasluge - šali se pevač.

I on i njegova supruga svesni su toga da je njihov brak izuzetak i Džon je ponosan što može da poakže da ne mora svaki brak u šoubiznisu da propadne.

- Nekako sam postao pojam za rok-zvezdu u dugom braku. Ali prihvatam tu 'titulu' zato jer sam jako srećan - zadovoljno će Džon Bon Džovi.

Izvor: Zadovoljna.hr