I prava Šeron Tejt pojavljuje se u filmu "Bilo jednom u Holivudu": Ko je ona bila i kako su je mučki ubili članovi sekte

Šeron Tejt je bila glumica, nova nada Holivuda i supruga reditelja Romana Polanskog, koju su svirepo (1969) ubili članovi sekte Čarlsa Mensona u 26. godini. Šeron je tada bila trudna.

Šeron Tejt, foto: Keystone/Getty Images, Hulton archive
Šeron Tejt, foto: Keystone/Getty Images, Hulton archive
.

U filmu Kventina Tarantina "Bilo jednom u Holivudu" koji ćemo gledati od 15. avgusta u bioskopima, Šeron Tejt glumi prelepa Margo Robi.

No i sama Šeron Tejt pojaviće se u "Bilo jednom u Holivudu" kroz isečke iz filmova u kojima je igrala. Tarantino je objasnio zašto se odlučio za ovaj postupak.

- To mi je uvek bila namera. Sviđa mi se ideja da Margo igra Šeron, dok gleda pravu Šeron, a mi gledamo Margo kako gleda Šeron. No, pre svega, ja volim da gledam Šeron - rekao je Tarantino u intervjuu za IMDB.

Tek venčani, foto: Evening Standard/Getty Images, Hulton Archive
Tek venčani, foto: Evening Standard/Getty Images, Hulton Archive
.

Ipak, da počnemo ispočetka, ko je bila Šeron Tejt i zašto je izabrana da bude ubijena.

Šeron Tejt je rođena 24. januara 1943. godine u Dalasu. Odmalena je plenila svojom lepotom i šarmom, a prvu titulu misice je dobila već sa šest meseci.

 

Čim je stasala u devojku, počela je da radi kao model, a ubrzo su počele da pristižu i prve ponude za filmove. Prvu glavnu ulogu Šeron je odigrala u filmu "Eye of the Devil" ("Oko đavola"), a produkcija je bila zapanjena njenom lepotom i talentom. Odlučeno je da će zajedno sa filmom biti prikazan i dokumentarac "All eyes on Sharon Tate" koji je najavio da je Holivud dobio novu veliku zvezdu.

Ubrzo nakon premijere Šeron Tejt je upoznala mladog reditelja Romana Polanskog koji ju je angažovao u svom velikom projektu u kojem su glumili zajedno i zaljubili se. Venčali su se 1968. godine uz veliku pažnju javnosti.

.

Krajem iste godine Šeron je ostala u drugom stanju i par je pronašao vilu na Beverli Hilsu za svoje prvo veliko ljubavno gnezdo.

U avgustu, samo nekoliko dana pre porođaja nesrećna Šeron je planirala dolazak na svet svog prvog deteta i odmarala se u društvu nekoliko bliskih prijatelja. Sekta "Porodica" Čarlsa Mensona po njegovoj naredbi je odlučila da usmrti sve koji se nalaze u vili Romana Polanskog, jer je ta kuća u pomračenom umu monstruma predstavljala simbol odbacivanja ljudi.

Šeron Tejt i troje njenih bliskih prijatelja ubijeni su noževima a ukupno su izbrojane 102 rane na njihovim beživotnim telima. Sektaši nisu marili ni za Šeronino preklinjanje da poštede život njenog nerođenog deteta, nego su uživali u patnjama žrtava koje su prethodno vezali konopcima. Menson je uhapšen u oktobru iste godine i zajedno sa svojom sektom osuđen na smrt, a kasnije je kazna preinačena u doživotnu robiju.

Izvor: telegra.rs /kurir.rs