Prvi premijer kraljevstva koji je u rezidenciju uselio devojku umesto supruge (VIDEO)

Novi britanski premijer Boris Džonson i njegova devojka Keri Simonds uselili su se u ponedeljak u Dauning strit 10, izjavio je njegov portparol.

Boris Džonson, foto: Rui Vieira - WPA Pool/Getty Images, Getty images News
Boris Džonson, foto: Rui Vieira - WPA Pool/Getty Images, Getty images News
.

Time je Džonson postao prvi britanski premijer u istoriji koji živi sa nevenčanom partnerkom u premijerskoj rezidenciji, prenosi Si-En-En.

U javnosti je bilo spekulacija o tome da li će se Simonds, koja je brzo postala glavna tema u britanskim tabloidima, pridružiti Džonsonu u Dauning stritu. Iz Džonsonovog kabineta prošle nedelje je rečeno da još nije poznato da li će par živeti zajedno.

Džonson još nije zvanično razveden od druge supruge Marine Viler sa kojom ima četvoro dece. Njihov razvod najavljen je u septembru prošle godine, posle 25 godina braka, nadugo nakon što je potvrđena Džonsonova afera sa Keri Simonds.

Interesovanje javnosti za Džonsona i Simondsovu poraslo je nakon što su komšije pozvale policiju zbog svađe u njenoj kući, gde je par boravio.

Posle ubedljive pobede Džonsona na izborima za novog lidera konzervativaca, Simonds mu se pridružila ispred Dauning strita 10 tokom prvog govora u ulozi premijera.

Ona je takođe imala uspešnu političku karijeru. Bila je deo tima koji je vodio kampanju za reizbor Džonsona na mesto gradonačelnika Londona 2012. godine.

Simonds je sa 29 godina postala najmlađi direktor komunikacija u istoriji konzervativaca, a analitičari kažu da je njena uloga bila ključna kada je reč o dovođanju u red Džonsonove poznate neuredne pojave tokom kampanje.

.

Izvor: tanjug