Novak i Jelena Đoković: Hvala Bogu što smo se sreli pre velikih uspeha, znam da je ona sa mnom zbog mene!

Upoznali su se u srednjoj školi, a veza im je prvi put došla u iskušenje kada se ona zbog studija preselila u Italiju, a on zbog tenisa putovao svetom. Nakon što je Jelena Đoković diplomirala odlučili su se za zajednički život u Monaku, a danas tamo žive, srećniji nego ikada, sa sinom Stefanom i kćerkom Tarom.

Njihova ljubavna priča počela je u leto 2005. godine, foto: Boris Streubel/Getty Images for Laureus
Njihova ljubavna priča počela je u leto 2005. godine, foto: Boris Streubel/Getty Images for Laureus
.

Njihova ljubavna priča počela je u leto 2005. godine, u tinejdžerskim danima u Beogradu, a krunisana je brakom devet godina kasnije na Svetom Stefanu. Kad su se upoznali, tada 17-godišnji Novak Đoković odlučio je da se profesionalno bavi tenisom i tu godinu je završio na 78. mestu svetske ATP liste.

Jelena Ristić, 11 meseci starija, takođe se bavila sportom, tačnije atletikom, a upoznali su se u većem društvu. Upravo su zahvaljujući sportu započeli svoj razgovor i shvatili da imaju puno zajedničkih tema, a oni koji su prisustvovali njihovom prvom susretu okarakterisirali su ga kao ljubav na prvi pogled.

- Ona je za mene nešto posebno, ona je moja srodna duša - rekao je nebrojeno puta Novak Đoković.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

12 years together with my love. Loving every minute of it! ❤?

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole) on

.

- Na prvi pogled osvojila me osmehom. Naravno, izgled uvek prvi dolazi do izražaja, ali za ljubav je potrebno mnogo više. Jelena je bila iskrena od prvog trenutka i hvala Bogu što smo se sreli pre nego što sam postigao velike uspehe jer znam da je ona sa mnom zbog mene, zbog Novaka, zbog klinca kog je upoznala kada je imao 17 godina. Ona mi je najveća podrška, sposobna je, ambiciozna i jaka. Kod nje najviše volim iskrenost, to je ono što nas čini srećnim.

No, kako je njihova veza napredovala, počeli su da se javljaju i prvi problemi. Naime, zbog brojnih obveza Jelena i Novak nisu mogli da se viđaju koliko žele jer nisu imali toliko novca da mogu u bilo kom trenutku da sednu u avion i otputuju do onog drugog.

- Naša viđanja bila su naučna fantastika. Bila sam studentkinja koja je finansijski jedva otišla da studira u inostranstvo, a on je bio teniser koji isto tako nije imao novca da finansira skup put. Avioni su za nas bili svemirske letelice, nismo to mogli da priuštimo - prisetila se svojevremeno Jelena Đoković, a u tim počecima njihove veze upisala je studije u Milanu, zbog čega se i preselila u Italiju.

.

Ipak, Novak se svojski trudio, kad god bi mu se pružila prilika, da je iznenadi dolaskom. Tako se jednom dogovorio s profesorom da sedne u poslednji red amfiteatra na fakultetu, odakle joj je bio podrška na ispitu iz finansija.

Kako bi skupila novac, Jelena je čak radila u kladionici, ali i kao promoterka raznih brendova i događaja, sve kako bi rasteretila roditelje od finansiranja njenog studiranja u Milanu, ali i da zaradi džeparac.

Sve do njene diplome par je održavao vezu na daljinu, a onda mu se napokon pridružila na brojnim turnirima širom sveta, gde je bila najglasnija i najvernija podrška s tribina. Njihova veza našla se na prekretnici i morali su da odluče šta i kako dalje. Razgovarali su o zajedničkom životu i tada su doneli odluku da će se ona preseliti u Monako, njihovu porodičnu bazu.

Jelena je tada pronašla posao u službi ljudskih resursa u jednoj naftnoj kompaniji, te je zaista uživala.

.

- Tri godine od početka naše veze došli smo do prekretnice. Odlučili smo se za zajednički život. No u Monaku je bilo teško pronaći posao. Sve je 'zatvoreno', ali ja sam se igrom slučaja zaposlila u jednoj naftnoj kompaniji - prisetila se Jelena.

Ipak, nakon godinu dana shvatili su oboje da im takav način života ne donosi sreću - ona je po cele dane radila, a on je stalno bio po raznim turnirima. Nakon dugog razgovora odlučili su da ona postane direktorka Fondacije Novak Đoković, kroz koju je organizovala brojne humanitarne akcije, ali i bila u svakom trenutku uz Novaka na turnirima.

- Radila sam tamo godinu dana i to je bila nemoguća misija za našu vezu. U jednom trenutku Novak mi je rekao da više tako ne možemo. Dok sam studirala, tačno sam znala kad sam slobodna i kad mogu da mu se posvetim. Na poslu sam provodila dane u kancelariji i naša veza se našla na iskušenju. Zato smo tražili drugo rešenje.

.

Godine 2013. svet je obišla vest da je Novak Đoković zaprosio svoju dugogodišnju devojku, čime se teniser sam pohvalio na svom profilu na Fejsbuku, napisavši: "Od sada ću Jelenu svima predstavljati kao verenicu i buduću suprugu! Počinje navikavanje. Slatke muke. Presrećni smo!"

I dok je na terenu bio neverovatno samouveren, kada je došao trenutak prosidbe, nije mu bilo svejedno.

- Morao sam da skupim svu moguću hrabrost koju imam da to uradim. Pre toga sam pitao ljude, koji su već prošli kroz veridbu, kakav je to osećaj, šta mogu da očekujem, ali su mi svi rekli da ću tek kad se to dogodi, kada izgovorim pitanje, saznati kakav je to tačno osećaj. A osećaj je neverovatan.

.

Pre samog venčanja, koje je bilo zakazano za leto 2014, Jelena i Novak sa svetom su podelili još jednu srećnu vest - 24. aprila 2014. Novak je na Tviteru objavio da je Jelena trudna.

- Sa mnom ste proživeli mnoge lepe i teške trenutke u karijeri. Ne mogu biti srećniji čovek jer imam zdravlje, ljubav i Bog me je blagoslovio time da sa svojom Jelenom očekujem novog člana porodice. Jelena je trudna!

Kako je rekao, iako su planirali trudnoću, nisu se opterećivali time da ona mora što pre da se desi.

.

- Prvi put kad smo probali dogodilo se, velika preciznost, nisam pogriješio - rekao je kroz osmeh, uvek spreman za šalu najbolji srpski teniser.

Kao vrhunac njihove ljubavne priče 10. jula na Svetom Stefanu u Crnoj Gori, Jelena Ristić i Novak Đoković ozakonili su je brakom, a celo događaj svet je pratio s velikim interesovanjem. Četiri meseca nakon venčanja, 21. oktobra 2014, Jelena je u Monte Karlu rodila dečaka kojeg su nazvali Stefan. Tri godine kasnije dobili su još jedno pojačanje - kćerkicu Taru.

Izvor: Tportal