Zgodna doktorka zbog „nemoralnih“ fotografija na Instagramu ostala bez licence

Nang Mve San (29), doktorka u Mjanmaru, dugo je želela da postane model pa je zbog deljenja ‘nemoralnih’ fotografija u bikiniju izgubila doktorsku licencu.

.

Nakon nekoliko godina rada u bolnici, doktorka San počela je da objavljuje svoje fotografije u kupaćem kostimu na društvenim mrežama i učestvuje u profesionalnim snimanjima.

Lekarsko veće Mjanmara, ove godine je upozorilo da prestane da objavljuje ‘provokativne’ fotografije, a da objavljene izbriše sa svog Instagrama. Nang je ta upozorenja ignorisala pa joj je veće ovaj mesec oduzelo licencu, prenosi New York Times.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

raw picture of me, coz I came to realize that I love my own striae on my big thigh ???Beach or Bitch ???

A post shared by Nang Mwe San (@nangmwesan) on

.

– Ovde postoji toliko seksizma. Ne žele žene na višim pozicijama. Žene sude prema onome šta nose. Ne žele čak ni da nosimo pantalone – rekla je Nang u intervjuu za New York Times i dodala da je veće upozorilo ranije ove godine da prestane da se oblači na način koji se protivi tradicionalnoj mjanmarskoj kulturi.

– Rekli su mi da imam poremećaj u ponašanju. Društvo ne poseduje žensko telo. Moje telo, moje pravo – napisala je na Instagramu San.

Izvor. krstarica

Foto za thumb: Depositphotos/AlexLipa

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nang Mwe San (@nangmwesan) on