"Odmah na početku su počela napadna pitanja. Ni slutila nisam šta me sve čeka..."

Jedna od žena koja je takođe prijavila Milutina Jeličića Jutku za seksualno zlostavljanje - a čiju je prijavu odbilo tužilaštvo, Snežana Bojić, govorila je za Život priča.

.

"Radila sam svoj deo posla odgovorno i sa zadovoljstvom pogotovo iz razloga tatinog poznanstva sa predsednikom, što mi je moralna bila i obaveza da budem dobra i poslušna, jer sam se tako vladala ne sluteći da predsednik u meni vidi nešto drugo što mi je danas sasvim jasno, ne obazirući se na to poštovanje, kako mene tako i cele moje porodice. Ni slutila nisam šta me sve čeka od strane predsednika i kako sam morala biti slepo poslušna što u interesu svoga posla i očuvanja prijateljstva mog oca i njega.

.

Odmah na početku su počela napadna pitanja: "Dođi malo kod mene, jel volkaš ti mene". Počeo je da me ljubi, uz stalno insistiranje da ne pričam tati o tome, da to stavimo pod kamen uz moje energično negodovanje i maksimalnu odbranu obgrlio me je i uspeo da zavuče ruku pod suknju. Odbranila sam se, nisam silovana." - ispričala je Snežana za Život priča..

Snežana živi u selu Žunje sa stotinak kuća i 200 stanovnika. Njena porodica se bavi poljoprivredom. Jutka je školski drug Snežaninog oca i njeni roditelji i Jutka se jako dobro znaju. Otac je zamolio Jutku da Snežanu, koja je diplomirala na Filološkom fakultetu, odsek Bibliotekarstvo, zaposli u Biblioteci grada, kako bi radila u struci.

Kada je otišla na razgovor, pogledao joj je diplomu i rekao da se ništa ne brine, ali kako je Snežana izjavila, kada se zaposlila, on je već počeo da je napada.

" Tada sam se jako uplašila i počela sam da plačem, strah me je bilo od mojih roditelja, od mog oca, nisam znala da li da mu sve ovo kažem. Dok sam sedela pored Jutke, on mi je rekao da ne može da mi bude dečko, da može da mi bude otac, prijatelj i drug i sve što treba. Ubrzo nakon toga sam ustala i otišla iz sale jako uznemirena.

.

Par dana posle ovog sam se poverila majci, ja sam molila da ništa od toga ne kaže ocu, jer sam se brinula kako će on da odreaguje. Od tada me majka zbog brige, a dok sam na poslu, više puta na dan pozivala telefonom,“ napisala je Snežana u svojoj izjavi za Tužilaštvo.

Na kraju se poverila i ocu. On je bio u neverici, ne da nije njoj verovao, nego da taj čovek može tako nešto da uradi. Pa, i Jutka ima decu, nije mogao da shvati.

Ipak, nije podneo prijavu protiv Jutke, jer je mislio da su izolovan slučaj i da nemaju svedoke, da im niko neće verovati, a protiv Jutke nisu mogli i plašili su ga se, jer je on lokalni moćnik.

Kada su videli Mariju Lukić da je prijavila Jutku, onda su se i Snežana i njen otac odlučili da podnesu krivičnu prijavu, ali je Osnovno javno tužilaštvo u Kruševcu je odbacilo Snežaninu krivičnu prijavu.

Njen otac se onda pismom obratio i predsedniku Srbije. Iz kabineta je dobio odgovor da je njegovo pismo prosleđeno nadležnim ministarstvima na dalje razmatranje, ali odgovor još nisu dobili.

Snežana kaže neće odustati, ide dalje, i svedočiće u sudskom procesu koji počinje 10. aprila.