Policajac u nesvakidašnoj situaciji spasio dva života! "Reagovao sam kao policajac i čovek."

Gest policijskog službenika, koji je pomogao trudnici da stigne u porodilište, vredan je poštovanja i vraća veru u ljude. Evo šta se tačno dogodilo i kako.

foto: Prva TV
foto: Prva TV
.

Pripadnik policijske brigade Aleksandar Vasić vraćao se sa radnog zadatka, policijskim kombijem, i zatekao u gužvi u Takovskoj ulici u centru Beograda. U kolima pored njegovih odvijala se drama.

"Na sred ulice u saobraćajnoj gužvi nepoznati čovek me zamolio me da mu pomognem... On je sve vreme svirao i vozio sa upaljena sva četiri svetla. Kad je otvorio prozor video sam trudnicu u bolovima. Nisam imao mnogo vremena da razmišljam. Uključio sam zvučnu i svetlosnu signalizaciju i dopratio ih do bolnice 'Dragiše Mišović' gde se rodila njihova devojčica", opisuje su situaciju Vasić.

Inače, trudnoća te žene je bila rizična, jer zbog problema sa kičmom nije smela prirodno da se porodi i carski rez je bio zakazan za 12 dana od tada. Međutim, porođaj je krenuo ranije.

"Svi smo upali u gužvu i morali smo da se izvučemo odande. Reagovao sam kao policajac i čovek", rekao je Vasić i dodao da jedva čeka da upozna devojčicu.

Više detalja o ovom događaju možete čuti u prilogu emisije "Jutro sa Jovanom i Srđanom".