Jedan je Džon! U braku je sa drugaricom iz klupe, venčao ih je lažni Elvis, a kum je bio još neverovatniji!

Jedan od retkih rokera o čijem braku još od 1989. godine kada je stao na "ludi kamen" nije napisana ni jedna ružna reč, ni reč o preljubi, ni reč o svađama jeste upravo Džon Bon Džovi. Ovaj šmeker danas puni 58 godina. Ima sede da to i dokaže, ali danas nije ništa manje frajer nego na početku karijere. Ovo je njegova priča u kojoj je onaj ljubavni deo najlepši...

Ovaj šmeker danas puni 58 godina, foto: Getty
Ovaj šmeker danas puni 58 godina, foto: Getty
.

Džon Fransis Bondžovi Mlađi puno je ime slavnog glumca, frnontmena benda Bon Džovi koji žari i pali muzičkom scenom od 1983. godine.

A sve je počelo kada je Džon sa svojih 17 godina, radio kao čistač u muzičkom studiju svog rođaka, Tonija Bondžovija. Tada je muzičar Meko snimao u tom studiju, a Toni je predložio Džona za pjesmu „R2-D2 We Wish You A Merry Christmas.“. Ta pesma postala je prvi profesionalni snimak ovog rokera.

U braku je sa drugaricom iz klupe, foto: Getty
U braku je sa drugaricom iz klupe, foto: Getty
.

O njegovom muzičkom uspehu mnogo se zna ali ono što njegovu publiku mnogo više intrigira jeste njegov brak koji traje od 1989. godine što i nije baš svojsvteno rok zvezdama.

Ljubavna priča Džona i Dorotee slična je onima o kojima čitamo u ljubavnim romanima. Upoznali su se u srednjoj školi u Nju Džerziju. Ona je bila u vezi s njegovim prijateljem, a zajedno su slušali časove istorije.

"Počelo je tako što sam pokušao da od nje prepišem na testu, a onda smo počeli da razgovaramo", prisetio se pevač u jednom intervjuu i dodao da se ljubav rodila nakon što je njen tadašnji dečko, a njegov prijatelj, otišao u mornaricu.

Ljubavna priča Džona i Dorotee slična je onima o kojima čitamo u ljubavnim romanima., foto: Getty
Ljubavna priča Džona i Dorotee slična je onima o kojima čitamo u ljubavnim romanima., foto: Getty
.

Nakon četiri godine, nakratko su prekinuli, a sve zbog slave koju je stekao zahvaljujući bendu.

Dorotea Harli odlučila je da neće da sedi kod kuće dok on putuje i svira po svetu, pa ga je ostavila. Upravo u tom periodu napisao joj je pesmu “Janie Don’t You Take Your Love to Town”.

.

Pomirili su se nakon što je došao u kuću njene majke i zamolio je da pokušaju ponovno.

"Pala je na to", rekao je.

Venčali su se 1989. godine u tajnosti u Las Vegasu, a budući da je cela ceremonija dogovorena u poslednji trenutak, nisu bili ni najmanje spremni, pa tako nisu imali ni burme.

Naime, on je ceo život sanjao o venčanju u Elvisovoj kapelici u Grejslandu. I tako su nakon brze odluke jedne večeri krenuli na imanje da bi se venčali, ali obezbeđenje ih je poslalo kući.

.

"Budući da je imanje bilo zatvoreno, venčali smo se doslovce na stepenicama ispred ulaza. Venčao nas je Elvisov imitator, a jedini svedok bio nam je vozač taksija", prisetio se Džon Bon Džovi.

S obzirom da je došao na ideju da se neplanirano venča, nije ništa rekao ni porodici, prijateljima i članovima benda.

"Imao sam slobodno veče u Los Anđelesu. Okrenuo sam se prema njoj i rekao: ‘To mora biti odmah i sada.’ Ona je u neverici rekla: ‘Stvarno? To je najbolje što možeš da kažeš?’ I tako smo se venčali i vratili u hotel pre nego što se zatvorio bar u njemu. Bend nije imao pojma. Saznali su tek kada smo postali vest na televiziji", priznao je pevač.

O ženi...

"Ona je vrlo mudra žena. Podarila mi je predivnu decu, a ja nisam zeznuo. Imamo neizmerno poverenje jedno u drugo i to je dobitna kombinacija. Ona je poput lepka. Ja sam taj ludi vizionar koji stalno leti, a ona me prati i drži sve pod kontrolom"

Iako im brak deluje veoma idilično to nikako ne znači da nisu prošli kroz ozbiljne probleme.

Kako to obično biva ozbiljniji problemi došli su s decom.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jon Bon Jovi (@jonbonjovi) on

.

Dorotea i Džon imaju četvoro dece ćerku Stefani, i sinove Džesa, Džejkoba i Romea. Iako na sve načine pokušavaju sve probleme da drže podalje od javnosti medijima je ipak odjeknula vest da Stefani ima ozbiljne probleme sa narkoticima. Fotografije Stefani koja se 2012. godine predozirala heroinom u studentskom domu bile su na gotovo svim naslovnim stranama tablodia kako u Americi tako i širom sveta. Ipak, ovaj problem ih je ujedinio u borbi, Stefani je bila na odvikavanju i ovaj problem sada je iza nje.

Međutim nije samo Stefani ta koja je umalo nastradala. Jednom prilikom Džon je priznao da je pokušao sebi da oduzme život, a da se to nije dogodilo baš zahvaljujući Dorotei!

Zanimljivost...

Džon i Deortea su osnovali 2006. godine Jon Bon Jovi Soul, fondaciju koja je na kraju izgradila 500 domova za pomoć ljudima s niskom platežnom moći, ali i restorane Soul Kitchen namenjene za topli obrok onima koji nemaju novca.

Naime, nakon što je bend izdao njihov treći album ‘Slippery When Wet’, izmoreni roker imao je slom. Vozeći se u svom automobilu na putu do psihijatra 1991. godine, uveliko je razmišljao da iskoči iz jurećeg automobila i okonča svoje muke. Ali uz pomoć voljene supruge sve je nekako uspeo da pregrmi.

"Bez nje, ne znam kako bih se izvukao", priznao je tada.

O Kim Kardašijan...

"Mislim da je užasno što živimo u svetu selebriti kulture. Ja nisam minut svog života potrošio na rijaliti Kim Kardašijan ili 'Domaćica koječega. Šta bi pisalo u autobiografiji Kim Kardašijan - 'snimila sam pornić i postala sam popularna!'? Za*ebi me toga, meni to nije normalno", rekao je Džon za "Sunday Project".

Dorotea i Bon Džovi ove godine proslavljaju 30 godina braka, a uprkos slavi koju je pevač stekao i milionima obožavateljki širom sveta, i dalje su tu jedno za drugo. Kako je i sam 2010. godine priznao, smatra se porodičnim čovekom, porodica mu je na prvom mestu, a jednonoćne afere ga ni najmanje ne zanimaju.

"Dorotea je od početka u svemu ovome sa mnom, pa jako dobro razume sve. Ovo je moj život, ne gledam starlete, nemam ljubavnicu ni još jednu porodicu na drugom delu grada. Takve priče o meni nikada nećete pročitati", rekao je pevač, koji je mnoge pesme napisao upravo za svoju suprugu, a jedna od najpopularnijih balada je i ‘Bed of Rosses’.

.

Izvor: tportal.hr