Laslo Đere je naš heroj na teniskom terenu: Ovo je životna priča mladića koji je ostao bez roditelja

Laslo Đere pobedio je Feliksa Ožea Alijasima sa 6:3, 7:5 u finalu teniskog turnira u Rio de Žaneiru, i tako u momentu postao heroj. Pored fantastičnog rezultata koji je postigao, javnost je saznala i za njegovu životnu priču koja nikoga nije ostavila ravnodušnim.

Laslo je naš drugi reket, foto: Tanjug /AP Photo/Leo Correa
Laslo je naš drugi reket, foto: Tanjug /AP Photo/Leo Correa
.

.

Đere nije imao lak život, ostao je bez oba roditelja. Majka Hajnalka je preminula pre sedam godina, dok je oca Čabu izgubio pre nekoliko meseci. Uprkos svemu tome Laslo je našao snagu, veru, motiv i u tišini nastavio vredno da radi kako bi stigao do ovoga što je uradio u nedelju uveče u Brazilu.

- Trofej posvećujem mojim roditeljima... Izgubio sam majku pre sedam godina posvećujem ovo njoj! I ocu, njega sam izgubio pre dva mjeseca, oni su imali najveći uticaj na mene. Zbog njih sam ovde danas i nadam se da me sada gledaju... Zahvalan sam sestri ona mi je velika podrška, zahvalan sam što je imam. Hvala devojci, ona je bila sa mnom u najtežim trenucima, hvala svima koji ste me bodrili - rekao je Đere.

Prilikom dodele pehara koji mu je uručio legendarni Gustavo Kuerten, Đere nije mogao da sakrije emocije dok se obraćao publici.

Novak Đoković, najbolji teniser sveta, čestitao je Laslu Đereu na prvom trofeju u karijeri.

Đoković je trenutno drugom "reketu" Srbije čestitao posle osvajanja trofeja na turniru iz serije 500 u Rio de Žaneiru, prvom u Đereovoj karijeri.

Laslo prvi igrač iz Srbije još od Pekinga 2015. i Đokovića koji je uspeo da osvoji turnir serije 500, iz koje ima ukupno 12 titula u karijeri.

Novak je čestitao Laslu, ali mu se i zahvalio.

"Čestitam Laslu na neverovatnom trijumfu u Rio de Žaneiru i prvom ATP trofeju. Demonstrirao si veliku istrajnost i borbeni duh u veoma teškim vremenima. Hvala ti na iskrenosti i transparentnosti prilikom deljenja emocija sa nama o tvojim roditeljima", napisao je Đoković.

.

Laslo se nedugo nakon Novakove čestitke oglasio i zahvalio prvom teniseru sveta.

"Hvala ti Nole na lepim rečima", napisao je Đere.

Izvor: b92.net/ kolektiv.me