“Kad Jelena skine masku, svi zaneme pred njenom lepotom“

“Lepotica zavarila svet“, “Devojka sa najspretnijim rukama na svetu“, “Kad Jelena skine masku, svi zaneme pred njenom lepotom“...

.

Tada srednjoškolka iz Velikih Crljena kod Lazarevca koja je samo htela da upiše Policijsku akademiju, nije ni slutila da bi ovakvi naslovi po novinama mogli da se odnose na nju.

Jer, nije pokazivala nikakvo interesovanje za pomoć ocu i bratu koji su povremeno u kući popravljali bravariju. Ma nije joj ni na kraj pameti bilo da je njen skriveni talenat – lakoća kojom će napraviti savršeni var.

Kada je upisivala srednju školu, Jelena je razmišljala samo da upiše neku četvorogodišnju školu jer je to bio uslov da može da upiše Centar za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici. Želela je da postane policajac.

Nije ni slutila da će joj ta odluka o izboru srednje škole, biti glavna prekretnica na putu koji nije ni sanjala da će izabrati. Upisala je Tehničku školu “Kolubara” u Lazarevcu, smer mašinski tehničar za reparaturu.

Zavarivanje je dobila tek na drugoj godini i seća se kada je na praksi prvi put dobila zadatak da zavari gusenicu. Uplašila se, jer nikada ranije nije varila. Samo je posmatrala druge kako to rade.

Rekla je profesoru da ne sme, a on joj je odgovorio: “Pa, Jelo, moraš!“ Stavila je masku, rešila da proba, pa šta bude. Uradila je svoj prvi var. Profesor je pažljivo pogledao, i rekao joj: Jelka, pa ovo je super! “Ma gde super profesore, pogledajte na šta liči!“ Profesor se nasmejao - hajde opet da probamo. Ponovo je uradila var, a profesor je ponovio: “Pa ovo je odlično! I vidiš da ono prvo nije slučajno ispalo dobro! Ti to umeš!“

Nije dugo prošlo kada su u školi krenule priče o takmičenju. I to ne tek nekom. Komisija je izabrala Jelenu kao jedinu devojku koja će se takmičiti na Evropskom prvenstvu u Slovačkoj. Otišla je i osvojila četvrto mesto. Posle toga, Jelena je znala da je našla svoj put, I nikada više nije razmišljala o policijskoj školi.

Postala je “medijska zvezda” posle takmičenja u Slovačkoj. Ne zna ko je prvi pozvao da napravi priču o njoj, ali zna da od tada mediji ne prestaju da se interesuju za nju.

.

Celu priču o Jeleni pogledajte OVDE!