Neobičan posao: Ujedinjuje beskućnike s njihovim porodicama

Tridesettrogodišnji Kinez Cai Jankviu poslednje tri godine proveo je putujući po svojoj rodnoj zemlji, a sve zbog odluke da život posveti pomaganju beskućnicima. Jednom prilikom, dok je radio na štandu na ulici, pored njega je prošao bosonogi beskućnik, koji ga je podsetio na očaj koji je preživeo kada je pre nešto više od 20 godina izgubio brata.

.

Caiev brat, koji je patio od epilepsije, 1994. godine napustio je porodični dom, a kada su ga našli tri dana kasnije, bio je u tako lošem stanju da je preminuo na rukama svoje porodice. Cai se setio svoje majke, koja je danima ležala u krevetu i oplakivala smrt sina, a kada je na ulici video bosonogog beskućnika, odlučio je da ne može samo da nastavi da posmatra porodice koje prolaze kroz isto i morao je da učini nešto.

U julu 2016. godine Cai je kupio polovan kombi, koji je opremio ćebadima i drugim potrepštinama. Napustio je svoju porodicu u potrazi za beskućnicima koje je želeo da ujedini s njihovim porodicama.

Od tada je proputovao više od 90.000 kilometara kroz Kinu, a uspeo je da ujedini više od 50 ljudi s njihovim bližnjima. Uprkos njegovom plemenitom cilju, približiti se ovakvim ljudima nije lako, a neki jednostavno ne žele da se vrate kući. Cai kaže da se iza svakog beskućnika nalazi porodica koja pati, ali priznaje da mnogi koje je upoznao ne žele da se vrate svom starom životu. Tvrdi da će njegova misija biti gotova onog dana kada više ne bude mogao da pronađe beskućnike na ulicama.

"Moja porodica podržava moj stil života i moj cilj", rekao je Cai, koji je na internetu stekao mnogo poštovalaca, koji mu doniraju novac kako bi pokrio troškove.

Izvor: Nezavisne.com