Da nije tragično završila, Vitni Hjuston bi danas proslavila 55. rođendan: Život je nije mazio, prošla je krug zlostavljanja....

Vitni Hjuston je jedna od najboljih pevačica, žena moćnog glasa, s najprodavanijim albumima, ali umesto njenim glasom, mediji su se većinom bavili njenom zavisnošću od droge.

.

Autor dokumentarca "Vitni" Kevin Mekdonald, koji je nagrađen Oskarom, ispričao je priču o životu umetnice predivnog glasa koja je od pronađena mrtva u hotelskoj kadi 2012. godine.

Imala je samo 48 godina, a ovaj dokumentarac, pokušao je da odgovori na pitanje šta ju je je odvelo na taj put samouništenja. Zbog čega muzička diva nije mogla da se oslobodi zavisnosti i kako neko ko deluje tako srećno i zarači životnom energijom može da bude toliko izmučen?

Mekdonald je intervjuisao većinu, ako ne i sve njene najbliže saradnike, uključujući i njenog bivšeg supruga Bobija Brauna i zaključio da je bila ukleta od trenutka kada se rodila.

Stariji rođaci i danas se sećaju kako je bila predivno dete, a uz lepotu pričalo se i o njenim vokalnim sposobnostima. Njena majka bila je učiteljica pevanja pa je tako i sama Vitni odrastala uz muziku, a najviše gospel, u koji se zaljubila. Ali ta ljubav nije bila dugog veka. Uništila ju je afera koju je njena majka Sisi Hjuston imala sa sveštenikom i zbog koje su se njeni roditelji razveli.

U to je vreme njena majka je bila prateći vokal poznatim muzičarima kao što su Elvis Prisli i Areta Frenklin. Vitni je još kao tinejdžerka pratila majku na njenim nastupima, a 16. rođendan proslavila je uz kokain. U ranim 20-im postala je superzvezda manekenskog izgleda i neverovatnih glasovnih sposobnosti.

Još dva događaja su istaknuta kao okidači za put ka paklu: Buran brak sa Bobijem Braunom koji je postao posebno ljubomoran nakon što se Vitni proslavila u filmu "Telohranitelj", kao i otac koji se preterano uplitao u Vitnine poslove (upoređen je sa ocem Ejmi Vajnhaus uz tvrdnju da je Džon Hjuston još gori).

.

Ali, za Kevina Mekdonalna ključ razrešenja je u sledećem:

Za vreme majčinih čestih turneja decu su čuvali rođaci, a mladu Vitni tada je zlostavljala jedna od njenih rođaka, Di Di Vorvik, inače sestra pevačice Dijon Vorvik. I tada priča poprima jedan potpuno drugi tok, i postaje tragična priča o zlostavljanju deteta.

U zatvorenom kruga u kojem se nalazila Vitni, završilo je i njeno dete. Iako nema konkretnih dokaza ili navoda da je ćerka problematičnog i ljubomornog Bobija Brauna i Vitni, Bobi Kristina Braun, takođe bila zlostavljana. Bobi je umrla tri godine nakon svoje majke, 2015. godine.

Izvor: express.hr /story.rs