Rođena bez vagine i materice: Otišla je kod lekara sa 17 godina i shvatila još jednu tragičnu činjenicu...

Sindrom koji pogađa jednu u 5 000 žena...

.

Rebeka Najt iz Severne Irske je imala samo 17 godina kada je saznala da je rođena bez vagine i materice, kao i da nikada neće imati menstruaciju. Misleći da će ući u "svet žena" kao i većina njenih vršnjaka, počela je da brine kada je upisivala fakultet, a menstruacija je izostajala.

Posetila je doktore koji su joj saopštili da pati od Majer-Rokitanski Kaster Hauser (MRKH) sindroma, pa je odlučila da ode na operaciju kako bi nadomestila fizički nedostatak. Ovaj redak sindrom pogađa jednu u 5 000 žena.

"Bila sam slomljena i šokirana. Nisam mogla da verujem da se to meni događa. Posebno sam bila očajna zbog činjenice da neću moći da rađam. Utešila sam se kada sam shvatila da za to postoji rešenje - surogat majka ili usvajanje, jer me ovaj redak poremećaj neće zaustaviti u želji da postanem majka", priča Rebeka za "Daily Mail".

Godine 2013. se odlučila za rekontrukciju vagine, a o svom neobičnom stanju pisala je u svojoj knjizi "Devojka bez...", u nadi da pomogne svima koje su rođene sa istim sindromom.