Životne priče

Poslednji pripadnik amazonskog plemena 22 godine živi sam među zverima i evo kako mu to uspeva...

Pretpostavlja se da su sve pripadnike njegovog plemena ubili lokalni farmeri pa je on ostao potpuno sam da preživljava među zverima Amazonije...
29.07.2018. - 12:00h
FOTO: thinkstock / ilustracija
FOTO: thinkstock / ilustracija

Pedesetogodišnji muškarac živi sam u Amazoniji 22 godine, nakon što je ubijen poslednji član njegovog plemena, a mediji su ga prozvali najusamljenijim čovekom na svetu.

Na video-snimku koji je snimljen iz blizine i objavljen od strane brazilske vladine agencije Funai, možemo da vidimo polugolog mišićavog muškaraca koji seče drvo. U delu džungle u kome je snimljen, a pretpostavlja se da tu i obitava, nalazi se papaja i kukuruz, dok mu je nastamba napravljena od drveta.

Kako piše "Dejli mejl", istraživači su ga prvi put ugledali u džungli 1996. godine, od kada verovatno živi sam u divljini.

"Mislmo da tamo živi sam 22 godine, da ima oko 50 godina i da vreme provodi loveći svinje, ptice i majmune pomoću luka i strele", otkrio je istraživač koji je fasciniran ovim čovekom.

Iako niko nije mogao da stupi u kontakt sa njim jer to brani Funai, brazilska vladina agencija za domoroce, istraživači smatraju da je muškarac ostao sam nakon što su poslednji članovi njegovog plemena ubijeni od strane farmera.

Zbog evidentne zabrane, još uvek nije otkriveno njegovo ime niti kom plemenu je pripadao.

Ipak, on je pod stalnim nadzorom od 1996. godine, te se do sada otkrilo da poslednji preživeli član plemena kopa rupe u zemlji u kojima, kako se pretpostavlja, zarobi životinje ili se krije. Tako je i dobio nadimak Čovek u rupi.

Istraživači kažu da na taj način znaju da li je on još uvek živ, kao i gde se kreće.

Zanimljivo je što je ovaj muškarac uspeo više od dve decenije da živi van civilizacije na zemlji koju farmeri žele za sebe.

Kako su naveli iz agencije Funai, pretpostavlja se da u brazilskom Amazonu postoji 113 plemena.

Izvor: B92.net