Pametnije su od Ajnštajna i Hokinga, a imaju samo 11 godina! Natprosečno su inteligentne, a Megan Markl im je uzor i to u...

Niška i Najsa Upadja su 11-godišnje bliznakinje koje su najmlađe članice organizacije za visokointeligentne osobe Mensa. Žive u Rikmansvortu u Velikoj Britaniji, koeficijent inteligencije im je 162, što ih stavlja u jedan odsto najinteligentnijih ljudi u svetu.

.

Nedavno ih je otac Varun odveo u London na testiranje, na kojem se mora postići najmanje 140 poena za najinteligentnije, a one su dostigle čak 162, dva poena više od Stivena Hokinga i Alberta Ajnštajna.

“Ostali smo u šoku kada su nam stigli rezultati. To nije kao ispit u školi koji možete prepravljati. Ovde od vas traže stvari poput verbalnog rezonovanja i odgovaranja na jezičke nedoumice”, objašnjava Nikša za “The Sun”.

.

Ponosni otac Varun (40) ističe da su njegove devojčice uvek bile najbolje u osnovnoj školi. Kaže da se one dobro slažu, ali da umeju i da se posvađaju. Interesantno je da već odmalena znaju čime će se baviti, a za to je zaslužna Megan Markl i njena uloga u seriji “Suits”. Da, maštaju da postanu uspešne advokatice.