Hajmo Srbijo, ujedinimo se! Stefanu (20) koji boluje od leukemije hitno treba naša pomoć!

Stefanu Subotiću je HITNO potrebna pomoć, jer jedina terapija koja mu može pomoći je terapija sa inotuzumab ozogamicinom koja u Srbiji nije na listi lekova.

.

Ova terapija košta 60 000 evra. Novac bolnici mora biti uplaćen do 2.07.2018. To je jedini način da se izbori sa ovom bolešću. Posle toga ga čeka još jedna transplantacija antitelima od majke ili sestre koja će koštati više od 100 000 evra

Stefan Subotić, se od svoje 18. godine bori sa limfoblasnom leukemijom. Posle duge, teške i bezuspešne borbe u Beogradu, Stefan Subotić (20) je lečenje morao da nastavi u Nemačkoj u Flensburgu kod prof. dr Nadežde Basare. 

Nakon višebrojnih hemoterapija i zračenja, prošle godine u oktobru je tamo uspešno obavljena transplatacija koštane srži matičnim ćelijama od donatora. Zbog njegovih filadelfija hromozoma, ćelije raka su se vraćale i mutirale. Koristio je lekove Nilotinib i Dasatinib. Koštali su 6 000 evra za mesec dana. Ali oni na maligne mutante više ne reaguju.

Na žalost, evo, sedam meseci kasnije, bolest se vratila i u koštanu srž. Stefan ponovo ima ćelije blasta i u koštanoj srži. Ima jake bolove u kostima i veoma se loše oseća. Lekari bolnice u Flensburgu, gde se on sada ponovo nalazi, kažu da ovde u Srbiji ne bi postojale nikakve mogućnosti za dalje lečenje.

Tamo planiraju dalju terapiju koja bi mogla da pomogne u zaustavljanju mutiranih ćelija raka. Nakon te terapije bi morao da primi i antitela i limfocite od donatora matičnih ćelija. To je jedina nada da Stefan pobedi opaku bolest. Predstoji mu veoma težak period u ponovnoj borbi za život. Novo lečenje je mnogo skuplje od prethodnog lečenja i transplatacije. Do sada je koštalo preko 150 000 evra.

Zato molimo sve ljude dobre volje koji su u mogućnosti, da pomognu Stefanu u borbi da se spasi njegov mladi život! 

Molimo predsednika države,premijera,ministarstvo zdravlja,odeljenje za inostrano osiguranje u republičkom fondu zdravlja i sve nadležne organe i institucije da pomognu finansiranje Stefanovog lečenja u inostranstvu,jer je u Srbiji ono nemoguće! 

Pomozimo Subotić Stefanu! 

SMS porukom - slanjem 360 na 3030 

Njemu možemo pomoći i uplatom na dinarski ili devizni račun: 

Dinarski: 160-483612-69 

Devizni: 00-540-0002304.6 

IBAN broj: RS35160005400002304623 

Unapred se zahvaljujemo na Vašoj dobroj volji i želji da pomognete. 

Da Stefan pobedi opaku bolest! Budimo humani! 

HVALA!!!