Ima samo 15 godina i često uzima HRANU iz KANTE ZA ĐUBRE! Iako boluje od teškog POREMEĆAJA, pobedila je na izboru lepote

Ana Hankins je 15-godišnjakinja iz Misisipija koja je nedavno pobedila na izboru lepote održanom u Čikagu. To nije obično takmičenje, već namenjeno za devojke i žene sa invaliditetom.

.

Ana boluje od retke genetske bolesti Prader-Vili sindroma, zbog kojeg ima čak 172 kilograma. Poremećaj uzrokuje fizičke i mentalne poteškoće, manifestujući se kroz povećan apetit.

Prema podacima Nacionalnog instituta za zdravlje u SAD, bolest napada jednu u 10 000 do 30 000 osoba.

Sindrom joj je otkriven kada je imala dve godine, testiranje dijagnoze se savetuje svim novorođenčetima proglašenim hipotoničnim. Pored hipotonije, niski rast, prekomerni apetit, gojaznost, mali ekstremiteti i blaga mentalna retardacija.

“Ana voli da bude u centru pažnje. Voli da se sređuje, šminka, da glumi i da peva. Ona zbog svoje bolesti ne može da se bavi sportom, ali u navedenim aktivnostima može da učestvuje. Ana obožava ove izbore”, priča njena majka Dženifer Hankins.

Ona je sasvim obična devojka, koja peva u crkvi, voli svog psa, rozu boju kao većina njenih vršnjakinja.

Nema hrane koju ona ne voli, a znala je da zaroni ruku u kantu za đubre ne bi li uzela ostatke svog omiljenog obroka. Iako ima pravilo da unosi samo 900 kalorija dnevno, teško se pridržava dijete, piše jutarnji.hr.

Upoznajte je: