Tri užasna horor filma inspirisana su zločinima jednog čoveka!

Priče o njegovim ubistvima bile su toliko strašne da su bez daha ostavljale i holivudske scenariste koji su neke od njih preneli na veliko platno.

.

Sigurno ste čuli za Eda Gejna, serijskog ubicu iz Vinskonsina, koji je izvržio niz surovih ubistava, a kasnije čuvao kosti svojih žrtava. Gejn je priznao dva ubistva, a mnoge stvari koje je policija našla u njegovoj kući potiču iz njegovih noćnih poseta groblju. Gejn se izvukao se ludilom, a ostatak života, od 1968. do smrti proveo je u mentalnoj instituciji. Umro je 1984. u 78. godini od otkazivanja pluća.

Priče o njegovim ubistvima su bile toliko strašne da su bez daha ostavljale i holivudske scenariste koji su neke od njih preneli na veliko platno.

Psiho (1960)

.

Kada je Alfred Hičkok započeo snimanje filma "Psiho", scenario filma je bio baziran na romanu Roberta Bloka. Blokova kuća nalazila se otprilike 35 milja od Plejnfilda gde je Gejn uhapšen. Čuo je za priču, ali nije bio upućen u detalje.

Veštačenje je ubrzo pokazalo da je Gejnov nameštaj bio napravljen od ljudske kože njegovih žrtava. Tada je Blok počeo da piše priču o muškarcu koji je bio bolesno vezan za svoju majku. Kada je više detalja o Gejnu isplivalo na videlo, Blok je bio zapanjen koliko se uklapalo u ono što je on opisao u svojoj knjizi.

Teksaški masakr motornom testerom (1974)

.

Bilo je mnogo onih koji su se rugali opisu na početku filma da je delo zasnovano na istinitoj priči. Publika se zapitala: "Da je jedna porodica zaista kidnapovala ljude i mučila ih, a kasnije bila uhapšena - zar to ne bi bilo u vestima?"

Kako se čini, u filmu je bilo istinitih detalja. Iako ne postoji lik koji je baziran na Gejnu, postojale su činjenice koje su nadležni pronašli na farmi ubice: dekoracija od ljudske kože, moguć kanibalizam i maske izrađene od ljudske kože.

Kad jaganjci utihnu (1991)

.

Roman “Kad jaganci utihnu“ Bufalo Bila, koji je potom postao film, je zapravo kombinacija četvorice serijskih ubica – Gejna, Teda Budija, Garija Hidnika i Edmunda Kempera.

Ženska odeća bila je očigledno inspirisana Gejnom. Bundi je svoje žrtve mamio tako što se pretvarao da je povređen i da mu je potrebna pomoć. Hidnik je držao i mučio žrtve u podrumu, a Kemper je započeo niz ubistava usmrtivši prvo svoje dete.

Izvor: B92