BRUTALNO! Muž i kolega pevačice grupe ABBA otkačio ju je njihovim velikim hitom!

Postigla je svetsku popularnost, imala je love do krova, ali nije imala ljubavi i sreće.

.

Bilo je tuge i očaja u očima zvezde ABBA Ani dok je hodala niz predvorje londonskog hotela. Bilo je to za vreme posete slavne švedske grupe Velikoj Britaniji u sklopu njihove unosne turneje, a dvadesetdevetogodišnja plavuša bila je, kako je priznala, usamljena.

Nekoliko vrata niže, deleći sobu sa svojom novom ljubavlju, bio je njen bivši suprug  Bjorn Ulveus (34). On nije bio jadan i nije potiskivao suze, već je bio više nego zadovoljan što može da govori o ženi koja je zauzela Anino mesto, tridesetogodišnjoj razvedenoj Leni Kalersjö.

„Oboje smo presrećni jedno s drugim“, rekao je Bjorn sa smeškom, dodajući da mu je Lena donela mir i zadovoljstvo u život.

Na pitanje o Ani, promenio je izraz lica u leden i rekao: „Iselila se prošlog Božića, 1978. Sada smo prijatelji. Sad kada je vidim teško mi je da zamislim da smo ikad bili u intimnom odnosnu. Zapravo, mislim da ona uživa u samačkom životu. Bili smo potpuno nekompatibilni. To nije slučaj s Lenom, nas dvoje sasvim odgovaramo jedno drugom".

U tom hotelu je Ana odbila da razgovara o kraju njihovog braka. U predvorju hotela je nosila tamne sunčane naočare, da bi prikrila crvenilo oko očiju koje su primetili drugi gosti tokom doručka.

Ona je plakala, a on je ljubio njenu prijateljicu.

Iako je nastup na Vembliju bio rasprodat, za Anin nastup su kritičari pisali da je bio beživotan. Kasnije je rekla da u njoj nije bilo života.

„Moje srce nije bilo na nastupu. Možda činjenica da sam mnogo pretrpela emocionalno ima veze s tim. Vidim Bjorna tamo i prisećam se prošlosti i teško mi je. Pokušavam da budem profesionalna i da pevam i plešem, ali radost je nestala".

Tada je i priznala da sav taj uspeh ABBA, koji svakako ceni, njoj nije doneo sreću i da su joj sve nade za budućnost vezane za sina Kristina (tada 22 meseca) i ćerku Lindu (šest godina).

Što je najgore u celoj priči, Lena, koja joj je „preotela supruga“, bila joj je nekad bliska prijateljica. Iako su još neko vreme pred kamerama glumili srećno razveden par i prijatelje, idila grupe ABBA nije dugo potrajala.

Ana je završila na lečenju i antidepresivima, nakon čega se sasvim povukla iz javnosti do te mere da niko godinama nije znao gde je.

Rođena za pevačicu

Ana, pravog imena Agneta Faltskog, počela je da peva u ranoj mladosti. Pohađa časove klavira, samostalno komponuje i svira u lokalnoj crkvi. Sa 13 godina i dve prijateljice osnovala je grupu „The Cambers“.

Nakon napuštanja benda, Agneta počinje kao prateći vokal u dens sastavu Berta Engharta. Istovremeno, sa 15 godina radi kao telefonistkinja u jednoj automobilskoj firmi. Kako je bend postajao sve popularniji, trebalo je da odluči između posla i karijere. Bira karijeru i priznaje: „Želela sam biti da budem slavna i na televiziji“.

Agneta izdaje svoj prvi album „Agnetha Fältskog“ 1968. godine. Sve pesme, i muzički i tekstualno, potpisuje sama. Najveći hitovi na albumu bile su pesme "Jag var så kär i "Utan Dej (šved." Bila sam tako zaljubljena" i " Bez tebe)".

Na snimanju jedne muzičke emisije u TV studiju u Goteborgu upoznaje Bjorna Ulveusa. Dve godine kasnije njih dvoje se venčavaju i počinju i muzičku suradnju. Brak je potrajao devet godina i dobili su dvoje dece.
Ali, Agnetai i Bjorn se razvode tokom najplodnijeg razdoblja ABBA što rezultira pesmom „The Winner Takes It All“.

Ostavio ju je pesmom

Pesmu je napisao Bjorn, a govori o ljubavnom razlazu u kojem jedna strana očajnički želi da zadrži vezu, ali druga je odlučila da krene dalje. Time je Ani naneo dvostruki udarac - ne samo da joj je pesmom dao do znanja šta oseća, već je ta pesma bila priznanje i ostalima.

Godine 1983. nakon raspada grupe, Agneta se posvećuje solo karijeri. Objavljuje album „Can't Shake Loose“. Godinama kasnije nastavlja da snima albume, ali nijedan joj nije osigurao uspeh poput onih koje je snimila u ABBA.

Nakon razdoblja koje je, poput Grete Garbo, provela u izolaciji od javnog života, čak 15 godina - od 1988. do 2003, nije krenulo bolje.

Iako je pokušavala da prikupi snage i sa decom da nastavi dalje (posvetila se astrologiji, jahanju konja i jogi na svom izolovanom imanju u Ekerou), Ana nije imala mnogo sreće. 1990. udala se za švedskog hirurga Tomasa Sonenfilda, ali ni taj brak nije dugo potrajao. Razveli su se tri godine kasnije.

Sledeće godine, 1994. njena majka počinila je samoubistvo tako što je skočila sa svog balkona. Anina depresija pogoršala se samo godinu kasnije kad je umro njen otac.

Činili se da životi napokon ide nabolje kad je 1997. započela vezu s Gertom van der Grafom, koji je navodno bio opsednut njom još od detinjstva.

Meta bolesnika

Nakon što je Ana odlučila da okonča njihovu vezu dve godine kasnije, uočivši da njegovo ljubomorno i opsesivno ponašanje ne prolazi, on nije hteo da je pusti.

Pratio ju je svuda i nije joj dao da diše, pa je bila prisiljena da se obrati policiji i sudu. Oni su mu na kraju izdali zabranu približavanja i deportovan je u Holandiju 2000.

Ali, on se nije dao previše omesti i ponovo je upao na njen posed i približio se njenoj kući 2003. kad je ponovo uhvaćen i kada mu je zabranjen ulazak u Švedsku. 2005. je zabrana istekla, a on je ponovo počeo da je maltretira.

Agneta se tada vratila u studio i snimala album „My Colouring Book“ koji je izdat 2004. godine. Ali, stalna ugnjetavanja stalkera doslovno su uništila objavljivanje njenog  solo albuma jer je svojim pretnjama prouzrokovao otkazivanje svih intervjua.

Krajem 2010. pojavila se u javnosti ruku pod ruku sa Bjornom na premijeri mjuzikla „Mamma Mia“ u Kopenhagenu i dala tračak nade ABBA-fanovima izjavom da je moguće ponovno okupljanje legendarne četvorke.

Ali, grupa se ipak nije ponovno okupila.

Danas kaže da je zadovoljna. Bjorna, koji se preselio u London, retko viđa, samo za rođendane njihove dece. Nemaju prisan odnos.

Bjorn  je u braku s Lenom dobio još dvoje dece - devojčice Emu i Anu.

2008. priznao je da pati od demencije - ima trajne gubitke pamćenja zbog kojih ne može da se seti mnogobrojnih uspomena iz svog života, pa tako ni najuspešnijih trenutaka iz karijere u ABBA.

.

Izvor: Thebosniatimes