Oborio nevidljivi F117, ostao bez unapređenja!

Potpukovik Đorđe Aničić, jedan od šestorice ljudi iz tima koji je oborio američki nevidljivi avion F 117 za vreme bombardovanja 1999. godine, priča o tome kako je ostao jedini oficir koji nije unapređen zbog tog podviga.

.

Iznoseći dokumentovane činjenice, Aničić govori kako je kasnije prekrojena istorija, kako su pokušali da ga izbace sa spiska članova borbene posluge koja je oborila avion i da na njegovo mesto stave drugog oficira.

.

Aničić se izborio da istina izađe na videlo, iako i danas neki od članova borbene posluge, a pre svih tadašnji komandant 3.raketnog diviziona Zoltan Dani, pokušavaju da u javnost iznesu svoju istinu, koja glasi da Aničić te večeri 27.marta 1999. kada je oboren stelt jeste bio u kabini za rukovođenje gađanjem, ali da nije učestvovao u komandovanju, pa samim tim i ne može biti zaslužan za obaranje aviona.

.

U istom kontekstu, Aničić se pojavljuje i u knjizi autra Slaviše Golubovića "Pad noćnog sokola", čije je izdavanje podržalo direktno Ministarstvo odbrane Republike Srbije.

.

Uprkos svemu tome, Aničićevi saborci, koji su bili živi svedoci tog velikog podviga naše PVO, takođe svedoče u emisiji koliko je njegov doprinos bio u obaranju F117.

Celu emisiju "Život priča: Čovek kome su ukrali slavu" možete da gledate OVDE