Otac Kevina Spejsija bio je nacista koji je godinama silovao sina

Tomas Džefri Favler je bio toliko užasan prema svojoj porodici da su ga oni zvali - Stvorenje.

.

Stariji brat Kevina Spejsija otkrio je tragičnu životnu priču o odrastanju u kući sa ocem zlostavljačem, koji ga je godinama silovao, a majka je sve znala...

Tomas Džefri Favler je bio toliko užasan prema svojoj porodici da su ga oni zvali - Stvorenje.

Nakon što su Kevina Spejsija (58) za seksualno zlostavljanje optužili glumac Entoni Rep, koji tvrdi da ga je Kevin napastovao kad je imao samo 14 godina, i rođak bivše američke televizijske voditeljke Heder Unruh, u javnost je izašla i priča o strahotama koje je glumac proživljavao dok je odrastao.

Stariji brat holivudske zvezde Randal Favler (62) ispričao je medijima potresnu priču o nemilosrdnom zlostavljanju koje je pordica proživljavala dok su braća odrastala.

.

Pre nego što je medijima otkrio potresnu porodičnu priču, Randal je rekao da su optužbe protiv njegovog brata veoma uznemirujuće. Braća nisu u kontaktu, a Randal radi kao imitator Roda Stjuarta i vozač limuzine. Najstarije dete u porodici bila je Džuli i ona je zajedno sa braćom trpela svakodnevno zlostavljanje oca, kojeg Randal opisuje kao perverznog sadistu i ultra desničara. Stariji Kevinov brat čak kaže da on u životu nije imao dece jer se bojao da će ona naslediti dedin „gen seksualnog predatora“.

Za svog brata Kevina kaže da je prazna ljuštura koja nikada u životu nikada nije imala nikakav dublji odnos ni sa kim osim sa majkom Ketlin.

- Nijedan od nas nije imao šanse da odraste kao normalan čovek uz tako poremećene roditelje. Ja sam u životu bio u tri braka i oko 40 afera – kaže Randal.

Dok su bili dečaci, njihov otac je pristupio Američkoj nacističkoj stranci i oblikovao je brkove da bi što više ličio na Adolfa Hitlera. Randala je redovno bičevao i silovao. Kevin, koji je bio najmlađe dete, često je pokušavao da smiri oca, a Randal je trpeo glavna zlostavljanja. Njihova starija sestra, koju je Tomas takođe redovno tukao, pobegla je od kuće kada je napunila 18 godina.

- U našem domu bilo je toliko mračno da je to teško poverovati. Kevin je to sve pokušao da izbegne tako što se zatvorio u emocionalni balon. Postao je vrlo prepreden i pametan. Bio je toliko odlučan da izbegne batine, da se pretvorio u robota koji se besprekorno izražavao, sve dok u njemu nije više ništa preostalo. Više nije imao nikakvih osećanja - ispričao je Favler o svom mlađem bratu.

Porodica se često selila dok su deca bila mala sve dok nisu došli u Los Anđeles, ali Randal kaže da su bili zarobljeni gde god da su se preselili. Deca nisu smela da pozivaju prijatelje kući jer se otac bojao da će neko u njegovoj sobi videti zid na kojem su bile fotografije muškaraca i žena i pornografija.

.

Majka Ketlin navodno je sve znala, a reagovala je samo jednom 1963. godine, kada je posumnjala da Tomas zlostavlja jednu njihovu rođaku koja je bila tinejdžerka. Otac je Randala počeo da zlostavlja kada je dečaku bilo 12 godina. Rekao mu je da će ga učiti o pticama i pčelama i počeo je da mu otkopčava pantalone i da ga zlostavlja.

- Zvao sam mamu u pomoć i ona je došla i počela da lupa na vrata. Tata ih je zaključao i rekao mi da budem tih. Tada je lupanje prestalo i mama je otišla. Nikada se nisam osećao tako napušteno. Otac je tada počeo da me zlostavlja - ispričao je Randal i otkrio da je tokom sledeće četiri godine napastovanje bilo sve učestalije i grublje.

S očevim maltretiranjem Randal se nosio tako što se pobunio, sestra je pobegla, a Kevin se zatvorio u sebe i često je pokušavao sve da oraspoloži svojim imitacijama, a u glumi je našao izlaz iz cele te situacije.

- Stalno sam pretio svom ocu da ću ga prijaviti ako ikada takne mog mlađeg brata i tako uništiti celu porodica - kaže Randal koji tvrdi da se žrtvovao za svog brata.

Rekao je i da je jednom hteo da se ubije, ali da nije mogao jer je brinuo što će onda otac raditi sa Kevinom. Randal je majku napokon suočio sa svime 1990. godine. Kaže da je na njegove reči reagovala tako što je samo sedela u „kamenoj tišini“.

Tomas Džefri je umro u 68. godini, a Ketlin je preminula 2003. godine. Kremirana je, a Kevin ju je sahranio pod imenom Rubi Stivens da mediji ne bi saznali o kome se radi.

Na grobu Kevinove majke stoji upisana njena najdraža uzrečica: "Sve će biti dobro".

Izvor: 24sata.hr