Snimila svoje potresno iskustvo! SILOVANA devojka (19) danas daje savete ženama šta da učine ako im se desi isto (VIDEO)

Lilijan Konstantin je 19-godišnjakinja iz Engleske i reklo bi se da je obična, lepa i perspektivna devojka kao svaka druga. Ali, ona nije baš obična.

.

Lilijan je jedna od onih devojaka koje su nažalost bile žrtve seksualnog zlostavljanja. Republički zavod za statistiku Srbije godišnje beleži preko 50 silovanja, bar onih priznatih pred sudom, ali daleko je ispod Švedske, koja važi za zemlju sa najvećim brojem žrtava silovanja – više od 130 na 100 000 žena godišnje.

Protagonista ove priče preživela je silovanje pre godinu dana kada je imala 18 godina, i to nadomak svog stana.

"Želim da ljudi znaju svaki detalj koji se događa nakon silovanja. Ne samo one grozne scene u kojima vaše telo postaje mesto zločina i kako vam postavljaju ista pitanja, iznova i iznova. Nego i šta ćete morati da učinite kao i najvažniju stvar – kako da vam postane bolje", kazala je Lillian za BBC, a prenosi hrvatski portal 100odsto.hr.

Kako je bio potpuni mrak upalila je mobitel, prebacila je kameru na snimanje, nadajući se da će napadač odustati.

Vrištala mu je u lice. "Snimam te, snimam te! Nećeš se izvući iz ovoga!" No nije prestao, srušio je na pod i silovao, bez ikakvog oklevanja.

"Nije dugo trajalo, ali činilo se kao cela večnost", pričala je.

Poslije svega otrčala je kući, a njeni roditelji su odmah pozvali policiju. Rečeno joj je da se ne sme tuširati, očešljati niti oprati zube.

.

"Ovo što ću sada reći zvuči kao kliše, ali samo se zaista osećala prljavo. Jedino što sam htela je bilo baš to – stati pod tuš i vrelom vodom isprati sve sa sebe”.

Međutim, otišla je do najbližeg Centra za seksualne napade.

"Nerealno je. Čim uđeš unutra moraš skinuti sve sa sebe. Doslovno ležiš gola na metalnom krevetu dok ti neko gura predmete u vaginu. Gledali su mi masnice i posekotine u milimetar”, priseća se Lilijan.

Napravili su testove na polne bolesti, HIV i trudnoću. Nakon pregledala je popila profilaks, prevetnivno protiv HIV. Nastavila je da ga pije tri puta na dan i tako mesec dana.

“Od obične devojke postala sam ona koja stalno obilazi policijske stanice i laboratorije. I iznova i iznova sam pričala najintimnije detalje o silovanju. Da li mi je svukao suknju gore ili ju je samo spustio. Da li je penetrirao u mene i sa koje strane. U počtku sam mislila da odustanem od celog slučaja, jer nisam imala snage da se kasnije borim sa tim. Ali posle nedelju dana u meni se probudio INAT. Ako imam šansu da maknem tog kriminalca i nasilnika sa ulica, onda to moram učiniti”.

Glavni dokaz na sudu je bio snimak silovanja, kojeg je svojim telefonom snimala. Silovatelja su tražili pola godine, a kad su ga pronašli sam je priznao krivicu i tako kažnjen na 13 godina zatvora.

“Kada su mu presudili, videla sam olakšanje na licima svih prisutnih u sudnici. I ja sam osetila olakšanje, iako više nikada neću biti ona ista”.

Snimila je i dva videa sa uputstvom, nazvala ih "Ono što ti ne kažu o seksualnom napadu" i objavila ih na Jutjubu. Kaže da bi volela da ih je mogla pogledati pre svega što joj se dogodilo.

Dala je savete ljudima kako da se nose sa takvom situacijom, kao i šta bi moglo da im se desi nakon samog silovanja.

.

Pratite nas i na Viberu!