Životne priče

Toliko su im sudbine bile isprepletane, a nikada se nisu upoznali! Zašto je Hefner insistirao da ga sahrane pored Merilin?

Hju Hefner, osnivač muškog magazina Playboy, preminuo je 30. septembra, a jedna od njegovih želja pred smrt bila je da ga sahrane pored groba Merilin Monro. Iako je ona jedan od simbola Hefnerovog časopisa, neverovatno zvuči podatak da se njih dvoje nikada nisu sreli.
07.10.2018. - 12:00h

Još 1992. godine Hju Hefner je kupio grobno mesto pored Merilin Monro na groblju u Los Anđelesu kako bi bio sahranjen do nje, pošto je, kako je sam rekao, osećao dvostruku povezanost sa njom. Smatrao je da je ona najzaslužnija za uspeh Playboya, a bili su i isto godište.

Ono što mali broj ljudi zna je da su njih dvoje nikada nisu ni upoznali. On joj je čak umalo upropastio karijeru objavivši fotke na kojima je ona naga. U vezi sa tim, Sara Von Pacel je napisala tekst o njihovom odnosu i sudbini.

"Ovo je Merilin Monro. Možda ste čuli za nju ili videli njene slike? Bila je ljudsko biće. Rođena je iste godine kao i 91-godišnji Hju Hefner koji je preminuo prošle nedelje.

Udala se sa 16 godina kako bi izbegla odlazak u hraniteljsku porodicu. Nekoliko godina kasnije, dok je pokušavala da se probije u svet mode i glume, slikala se gola za kalendar da zaradi novac za hranu. Platili su joj 50 dolara da skine sve sa sebe i smeje se. Koristila je lažno ime kako bi se distancirala od fotki.

Kasnije je dobila priliku da glumi u filmovima. Kada je Hju Hefner odlučio da započne „magazin za muškarce”, njeno ime je već bilo poznato. Hefner je otkupio prava na njene fotke koje je snimila za kalendar za 500 dolara.

Bez da ju je pitao, stavio ju je na naslovnicu prvog broja, a pisalo je: „Prvi put u bilo kom magazinu, skroz u boji, gola Merilin Monro”.

Kada su nju pitali o tome, odgovorila je: „Nikad nisam dobila ni hvala od onih koji su zaradili milione na mojim nagimfotografijama. Morala sam čak da kupim primerak da vidim sebe”.

Sistem je uradio svoje sa Merilin Monro i ona je umrla u 36. godini. Imala je novac, ali ne mnogo. Mnogo više novca je zarađeno posle njene smrti na račun njenog imena, a čak i danas možete videti proizvode sa njenim likom.

A onda, 1992. godine grob pored Merilinog je bio na prodaju, a Hefner ga je kupio za sebe govoreći da će „njih dvoje zauvek deliti krevet”.

Hju i Merilin se nikada nisu upoznali.

Ona nikada nije pristala ni na šta - od fotki na kojima je gola do toga da bude sahranjena pored njega. Nikada je nije pitao. Nije je nikada ni pozdravio.

Žena koja je ceo život živela zbog ljubavi, završava sa Hefom. Čovekom koji je ceo svoj život proveo ignorišući žene, a završio je kao heroj koji se borio za građanska prava. Ne znam da li ijedna priča definiše se*onju više od ove. Počivaj u moći, Norma Džin”.

Tekst Sare stekao je veliku popularnost i do sada ga je podelilo više od 60 hiljada ljudi, a lajkovan je više od 100 hiljada puta.

Izvor: noizz.rs