Trudnu suprugu mu je ubio Čarls Menson, a on je silovao devojčice na orgijama

Oskarom nagrađen reditelj Roman Polanski već decenijama živi u bekstvu zbog optužbi za silovanja. Sada je još jedna žena izašla u javnost sa optužbama da ju je slavni reditelji seksualno zlostavljao tokom sedamdesetih godina prošlog veka.

.

Na konferenciji za novinare u Los Anđelesu, žena pod pseudonimom Robin, rekla je da ju je Polanski zlostavljao 1973. godine, kada je imala samo šesnaest godina, ali da je to sutradan rekla samo jednoj prijateljici.

"Nikom drugom nisam rekla zato što sam se bojala da bi moj otac mogao da uradi nešto zbog čega bi završio u zatvoru ostatak života", rekla je Robin čitajući ranije pripremljene izjave. Dodala je i da ju je razljutila opasnost od prekida suđenja protiv Polanskog nakon što je jedna od žrtava zatražila takvu odluku suda, prenosi britanski Independent.

Podsetimo, Polanski se izjasnio krivim za optužbu silovanja trinaestogodišnjakinje i za beg uoči izricanja presude. Polanski je živeo u Francuskoj od 1978. jer je smatrao da ne može da ima pošteno suđenje u Americi.

Priznao je da je pre 40 godina imao seks sa malletnom Samantom Gejmer u kući prijatelja i glumca Džeka Nikolsona dok ju je fotografisao.

Polanski tvrdi da je sudija povukao obećanje da će ga osuditi na uslovnu kaznu nakon što prođe "dijagnostičku analizu" u kalifornijskom zatvoru.

- Polanski ne može da diktira uslove povratka u SAD oko silovanja - kažu tužioci.

Advokati Romana Polanskog (83) kažu da je on spreman na povratak u domovinu, pošto je gotovo 40 godina proveo u begu, ako mu se da uverenje da neće služiti kaznu u zatvoru.

U izjavi datoj u aprilu ove godine, portparol suda u Los Anđelesu je rekao da je sudija Gordon odbio zahteve okrivljenog i da ne namerava da mu da poseban tretman samo zbog toga što je bogat i slavan.

Otkako je pobegao iz Amerike, Polanski je "osuđen" na boravak u samo tri zemlje, Francusku, Švajcarsku i svoju rodnu Poljsku, a podržava ga supruga, francuska glumica, Emanuel Signer.

Istina o slučaju silovanja

Samanta Gejmer (50) u ekskluzivnom intervjuu za "Veniti Fer" rekla je da oprašta reditelju taj "greh". Te noći Samanta, koja je tada imala 13 godina, boravila je s Polanskim u kući Džeka Nikolsona. Devojčicu je Polanski zapazio ranije jer je želeo da pokrene njenu karijeru u svetu šoubiza, a da bi se to ostvarilo morao je da napravi probno snimanje.

Nedugo zatim, u javnost su izašle fotke na kojima Roman i Samanta goli leže u kupatilu, a devojčica je čak snimljena i u toplesu. Ona je kasnije rekla da ju je Roman snimao dok se presvlačila.

Potvrdila je da su pili šampanjac, a sam čin dogodio se u dnevnom boravku. Znala je da to što rade nije u redu, ali nije mogla da se odupre dodajući da je on ipak bio "slavan".

Mediji su kasnije pisali da je Polanski sodomizovao devojčicu tako što mu je pružila oralni seks. Rekla je da je tada mislila da je to "tako evropski".

Nakon izbijanja skandala Roman je priznao da se seksao sa devojčicom. Da bi izbegao suđenje, odleteo je u Francusku gde živi i dan danas. Dobio je i francusko državljanstvo i od tada nije stupio na američko tlo jer bi protiv njega momentalno bio pokrenut sudski proces. Polanski se nije pojavio ni na dodeli Oskara 2002. kad je osvojio statuu za film "Pijanista".

- Razumem zašto je pobegao. Ja sam bila mlada, a on sigurno zbog toga ne bi imao pravedno suđenje. Sećam se da je sudija koji je trebalo da vodi proces proces rekao da ga treba osuditi na doživotnu kaznu - priča Samanta.

Iskorišćena devojčica danas živi na Havajima, udata je i ima troje dece, a slavnom reditelju je poručila da i njemu želi srećan život.

„Oštetila“ ga nasilna smrt supruge koju je terao da abortira

Roman je 1969. godine doživeo veliki šok kad je pomahnitali vođa sekte Čerls Menson sa svojim sledbenicima na smrt izbo njegovu trudnu suprugu Šeron Tejt i četvoro njenih prijatelja.

Polanski je Tejt upoznao 1967. godine, tokom „leta ljubavi“ i Vudstoka. Godinu kasnije, par je vezu krunisao brakom u Londonu. Šeron je imala 25 godina, a Polanski 34.

.

Nakon što su se vratili u L.A. preselili su se u popularno naselje na Sanset Bulevaru, gde su svakodnevno održavali dekadentne žureve pune seksa i psihoaktivnih droga.

Te jeseni glumica je saznala da je trudna i nazvala je svog bivšeg verenika Sebringa da se posavetuje jer se bojala da vest saopšti Polanskom koji nije želeo dete. Sebring joj je poručio da pričeka do kraja prvog tromesečja jer je tada prekasno za abortus. Tejt je otišla sa prijateljicama na odmor, a Polanski se vratio u njihovu vilu s manekenkom sa kojom je snimio kućni porno snimak na njegovom i Šeroninom krevetu.

.

Kada se par ponovno sastao, Šeron je mužu rekla da je trudna na šta je on pobesneo i rekao da ne želi da bude otac tom detetu. Naredio joj je da ode u Brazil na abortus. Ona mu je odgovorila da je prekasno i da želi da zadrži dete, nakon čega je Polanski počeo da je vara sa raznim ženama jer mu, kažu izvori za knjigu o Šeron, više nije bila zanimljiva.

Šeron je jednog dana nazvala Polanskog koji je bio u Londonu i požalila mu se da joj nedostaje. On je obećao da će se vratiti sledećeg dana, ali američka ambasada bila je zatvorena i nije mogao da nabavi vizu, pa je bio prisiljen da ostane do utorka.

.

Ali, tada je već bilo prekasno.
U noći 9. avgusta 1969. Šeron Tejt izbodena je 16 puta i ubijena zajedno sa svojim prijateljima Džejem Sebringom, Abigejl Folger, Stivenom Parentom i Vojtekom Frajtovskijem. Pokolj su izveli članovi sekte koja se nazivala „pordica Menson“.

Još jedna žrtva?

„Roman Polanski me je seksualno zlostavljao na najgori mogući način. Imala sam samo 16 godina. Znao je koliko imam godina", objavila je 2010. godine glumica Šarlot Luis (49) i dodala da ju je zlostavljao u stanu u Parizu. Navodno ju je zlostavljao 1982. godine, četiri godine nakon što je pobegao iz Amerike zbog straha da će završiti u zatvoru zbog optužbi da je silovao trinaestogodišnjakinju.

- Zlostavljao je još jedno dete dok je bežao od pravde. Sudija koji će donositi presudu u njegovom slučaju mora to da zna da bi bio u potpunosti informisan pre nego što presudi – rekla je advokatica.

Pratite nas i na Viberu!

Ipak, Luisova ne namerava da tuži reditelja. Ona je glumila u jednom njegovom filmu, a detalje zlostavljanja nije želela da otkrije.

Izvor: Express.hr