Krstarenja smrti: Misterije koje su šokirale svet

Bilo da je reč o nestanku bez traga ili o krvavim ubistvima u totalno bizanim okolnostima, ova krstarenja definitivno nisu iz bajke.

.

Krstarenje kao ideja mnogima zvuči kao idealan odmor - putovanje morskim prostranstvima uz prelepe prizore, kupanje i sunčanje i odličnu hranu… Ali, stvarnost često zna da bude mnogo drugačija.

Krvava uboistva, nestanci pod nerazjašnjenim okolnostima i slični događaji nisu radnja horor filmova, već stvarni i bizarni slučajevi koji su šokirali svet.

Fatalan odmor za majku troje dece

Putnici na brodu “Princess Cruises” iz Aljaske mogli su da čuju ženske krikove u noći 25. Jula. U početku su mislili da je reč o igri zagonetke rešavanja ubistva, koje je za njih i pre organizovalo osoblje zaduženo za animiranje gostiju na putovanju.

Ali, ubrzo je beživotno telo Kristi Manzanares (39) pronađeno na podu njene kabine. Majka troje dece imala je ranu na glavi iz koje je krv prskala po celoj sobi.

“Nije htela da prestane da mi se smeje”, rekao je njen muž Kenet Manzares nakon što je uhapšen zbog ubistva supruge. Agencija za krstarenje okarakterisala je incident kao "porodičnu svađu", a Kristina porodica javno je žalila za "posvećenom majkom, ćerkom, sestrom i prijateljicom".

Kenet, koji je osuđen na doživotni zatvor, izjavio je za medije: "Moj život je gotov".

.

Nestala bez traga

Bivši advokat Loni Kokontes bio je razveden od Miki Kanesaki (52), ali par je zajedno otputovao na krstarenje 2006. Ono nije prošlo idilično - Miki je na tom krstarnju zauvek nestala.

Nakon nekoliko dana, njeno telo se pojavilo u italijanskim teritorijalnim vodama, a njen bivši suprug već se vratio u SAD. Obdukcija je utvrdila da je uzrok smrti utapanje, a Kokonates je na krstarenju upoznao ženu koja mu je postala nova supruga. Sve te okolnosti navele su policiju da uhapsi Kokontesa, otkrivši da je smrću supruge stekao njenu imovinu vrednu milion dolara.

Još čeka suđenje i odbija bilo kakvu umešanost u njenu smrt, tvrdeći da je samo nestala s broda dok je on bio u kabini, insinuirajući da se možda sama bacila preko ograde.

.

Inženjer-ubica na brodu

Grk Gorgos "Džordž” Skiadooulos (31) koji je postao pomorski inženjer i radio na luksuznim krstarenjima, upoznao je Džuli Skuli dok je bila na krstarenju Karibima sa svojim suprugom 1997.

Prepoznao je da joj fali suprugova pažnja te ju je proganjao pozivima i udvarao joj se.

Nakon što je napustila supruga, Gorgos ju je posjetio u njenom domu u Nju Džersiju i tada su odlučili da će ona doći da živi kod njega u u Grčku, ostavljajući ćerku koja će živeti sa ocem.

Ali, brzo je zažalila zbog svoje odluke. Par se posvađao 1999. zbog njegove ljubomore I Gorgos je priznao policiji da ju je zadavio, potom joj odsekao glavu i zapalio ostatke tela. Osuđen je na doživotni zatvor.

Učitelj zadavio ženu

Robert Džon Mekil neumereno je pio u meksičkom Kabo San Lukasu tokom petog dana krstarenja sa svojom suprugom, ljubavlju još iz srednjoškolskih dana.

Bio je toliko pijan da se kasnije nije sećao što ga je navelo da je zadavi u njihovoj brodskoj kabini 14. jula 2009.

Posle toga je promenio svoju odeću, popeo se na palubu i zapalio cigaretu. Kada ga je par koji su upoznali pitao gde je njegova gospođa, rekao im je da ju je ubio.

Učitelj je 2010. osuđen na doživotni zatvor nakon što je priznao ubistvo, a njeno je telo pronađeno je s mnogobrojnim modricama i povredama.

Beba ostavljena da umre

Ališa Keir imala je 20 godina 2011. i bila je u kasnoj fazi trudnoće koju je skrivala. Pridružila se na krstarenju Karibima svojim prijateljima, a nakon što je osetila jake grčeve, povukla se u kupatilo svoje kabine, gde je u tišini rodila devojčicu.

Ališa nije pozvala nikog u pomoć, a nakon porođaja bebu je zamotala u peškir i ostavila ispod kreveta, gde su je kasnije našle spremačice.

Lekar je zaključio da je dete rođeno živo, bez defekta i bolesti, a Keir je priznala ubistvo izvlačeći se na neuračunljivost.

“Trebalo je da potražim pomoć”, rekla je sudu 2015. Osuđena je na lečenje u psihijatrijskoj ustanovi.

Kobni medeni mesec

U julu 2005. Britanac Džordž Smit (26) sa svojom novopečenom suprugom uputio se na bračno putovanje, na krstarenje od Grčke do Turske. Ali, čini se da je u jednom trenutku on pao u more.

Prema izjavama svedoka, čuli su par da se glasno svađa između četiri I pet ujutru, nakon čega se njegova žena navodno vratila u njihovu kabinu. Par je celu noć pio, a mnogi putnici su verovali da je Džordž ubijen.

FBI je držao istragu otvorenom 10 godina, ali nisu mogli da dokažu da je reč o ubistvu. Njegovo telo nikad nije pronađeno.

.

Iza nje su ostale samo stvari

Na kraju njihovog jedanaestodnevnog krstarenja Mediteranom, Li Jinlej, njen suprug Danijel Beling i njihovo dvoje male dece otplovili su drugog februara iz italijanske luke Civitavekja. Ali, Li nisu mogli da pronađu nigde na brodu, dok su njen mobilni, novčanik i prtljag ostali u kabini. Njen je muž mislio da je odlučila da ranije završi odmor, kako je pretila, zbog njihovih neslaganja.

Pratite nas i na Viberu!

Ipak, italijanske vlasti nisu poverovale u tu priču I priveli su ga na ispitivanje nakon što su ga zatekli na aerodromu.

Preko svog advokata odbio je svaku upletenost u slučaj, ali još se nalazi u italijanskom zatvoru sve dok istraga ne rezultira dokazima.

.

Izvor: Express.hr