Francuska gospođa Robinson: Kako je potencijalni predsednik Francuske oženio 24 godine stariju profanku

Baka sedmoro unučadi, koja je 24 godine starija od svog supruga kojem je čak i predavala dok je bio tinejdžer, mogla bi da postane prva dama Francuske. Supruga Emanuela Makrona, koji je pobedio u prvom krugu predsedničkih izbora u Francuskoj je Brižit Tronje, bivša nastavnica drame.

.

Brižit Tronje (64) bila je učiteljica u školi u Amijenu koju je pohađao Emanuel Makron (39), a on je glumio u njenoj predstavi. Upoznali su se kada je imao samo 15 godina.

– Kada je imao 17 godina, Emanuel mi je rekao: ''Šta god radila, ja ću te oženiti'', izjavila je Brižit za magazin „Paris Match“.

.

Brižit je u to vreme bila udata majka troje dece, a veza je počela kada je Makron imao samo 18 godina. Makron se u poslednjoj godini srednje škole preselio u Pariz, ali daljina nije prekinula vezu. Čuli su se svakodnevno i na telefonu su provodili sate i sate.

Tronje je u jednom dokumentarcu otkrila da ju je Makron osvojio strpljivošću.

– On nije bio tinejdžer, imao je ravnopravan odnos s odraslima, izjavila je Brižit, a prenosi Dejli Mejl.

Ljubav je bila toliko jaka da se Brižit razvela i preselila u Pariz. Vezu su ozakonili 2007. godine.

–Ne skrivam je, ona je tu celog mog života, oduvek je bila. Ona je zaslužna za ovo što sam ja danas, rekao je Makron.

Makron je isplanirao i ulogu i mesto za svoju suprugu, u slučaju da bude izabran za predsednika Francuske.

.

Njegove školske kolege medijima su ispričale da je on uvek više voleo da razgovara sa nastavnicima umesto s njima. U to vreme sanjao da će postati glumac, a Bržit ga je podsticala da se oproba na sceni. Nazivala ga je primerom za druge učenike, a njegova literarna dela čitala je pred celim razredom.

Osim što je glumio i psiao, Makron je svirao i klavir i osvajao i nagrade.

.

Mediji takođe pišu da je njenoj deci bilo potrebno mnogo vremena da prihvate maminog dečka, koji im je gotovo bio vršnjak. Njen razvod bio je veliki skandal u malom Amjensu, posebno kad se uzme u obzir da je bogata naslednica ostavila muža zbog studenta filozofije koji nije samostalno zarađivao za život.

.

Iako su njegovi roditelji bili vrlo ugledni, njihova materijalna situacija nije mogla da se poredi sa njenom. U Parizu je pronašla posao učiteljice francuskog jezika u poznatoj privatnoj školi, a taj posao radi i danas.

Venčali su se u poznatom odmaralištu u kojom ona poseduje vilu. Brižit se retko pojavljuje u javnosti sa suprugom, a prvih meseci nakon njegovog izbora za minsitra paparaci su se takmičili u tome ko će je prvi fotografisati.

.

Brižit i Makron nemaju zajedničku decu, ali on je u nekoliko navrata rekao da ima šestoro “unučadi”.

Izvor: Tuzlanski.ba, Večernji.hr, Blic