Glumica preživela seksualno zlostavljanje, silovanje i incest!

Iza lepog lica, uspešne karijere i političkog angažmana krije se sasvim druga osoba koja je u životu prošla pravi pakao. I nikada nije gubila nadu.

.

Ešli Džad je sa celim svetom podelila svoju tragičnu životnu priču. Američka glumica, koja se proslavila holivudskim hitovima „Kolekcionar“ i „Dvostruka opasnost“, početkom godine postala je UN ambasadorka dobre volje.

Godine 2011. godine objavila je knjigu o svom životu pod nazivom Sve je to gorko i slatko, a u njoj je otkrila da je više puta bila žrtva seksualnog nasilja.

Zlostavljao ju je stariji čovek dok je bila dete, silovana je kao tinejdžerka, a bila je i žrtva seksualnog nasilja od strane rođaka čijeg se imena setila tek nakon psihoterapije.

Glumičini roditelji razveli su se kada je imala samo četiri godine, a već sa sedam postala je depresivna.

#ILoveMyMom

Фотографија корисника Ashley Judd (@ashley_judd) дана

.

Ubrzo je po prvi put postala žrtva zlostavljanja, a kada je ispričala svojim bližnjima, niko joj nije verovao.

Od malena je bila izložena seksualnim nestašlucima svoje majke Naomi i njenim fizičkim obračunima s mnogobrojnim partnerima.

Naomi je imala i pištolj pa se Ešli igrala oružjem od malih nogu, a čak se i okušala u ruskom ruletu.

Intense summer.

Фотографија корисника Ashley Judd (@ashley_judd) дана

.

Do osamnaeste godine promenila je čak trinaest škola pa se osećala nepoželjno i nevoljeno. U srednjoj školi pobedila je na manekenskom takmičenju i osvojila dvomesečni ugovor za rad u Japanu. Ponadala se da će je ta prilika izvući iz bede i omogućiti novi početak.

Međutim, tokom putovanja bila je izložena nemoralnim ponudama menadžera zaduženog za organizaciju, a jedan maneken je pokušao da je natera na oralni seks.

Ešli je, uprkos svim nedaćama, odlučila da krene dalje, a jedan od njenih prioriteta bio je obrazovanje.

.

Diplomirala je na Univerzitetu u Kentakiju, a zatim se preselila u Holivud gde je ostvarila zavidnu karijeru.

Ožiljke je godinama skrivala od javnosti, a tek na nagovor tadašnjeg supruga Darija Frančitija odlučuje da razotkrije svoju strašnu prošlost i na taj način se reši bola koji ju je izjedao od ranog detinjstva.

U knjizi je napisala i da ju je sestra Vinona motivisala da se prijavi na rehabilitaciju zbog preedanja. Tamo se suočila sa svim bolnim sećanjima iz života.

Such moving thoughts and images at the #TruthtoPower exhibit with @rockthevote in Philadelphia at #dncinphl.

Фотографија корисника Ashley Judd (@ashley_judd) дана

.

- Preživela sam seksualno zlostavljanje, silovanje i incest. Blagoslovena sam jer su mi 2006. osobe koje su proživele isto pomogle u oporavku… Leto 1984. je bilo bolno. Jedna odrasla osoba me je dva puta silovala, dok me je druga odrasla osoba neprestano zlostavljala, a jedan muškarac je pritom sve posmatrao (sada znam da je to bilo jer mu je bio potreban svedok, neko ko će da pokopa moj iskaz u slučaju da odlučim da sve prijavim), napisala je svojevremeno na društvenim mrežama.

Please join us in wishing Ashley a very happy birthday! - Team AJ

Фотографија корисника Ashley Judd (@ashley_judd) дана

.

Ešli i dalje pati od depresije i zato je odlučila da potraži pomoć rehabilitacionom centru u Teksasu. Terapije su joj pomogle da dođe do potisnutih sećanja na incest u detinjstvu, iako nije napisala koji ju je član porodice zlostavljao.

Izvor: 24sata.hr