Sve više žena se opredeljuje za UGRAĐIVANJE HIMENA: Da li su te žene najčešće žrtve silovanja? (VIDEO)

Sve više žena se opredeljuje za rekonstruktivnu hirurgiju vagine, a pravi hit među ženama je postalo ugrađivanje himena. Zašto bi žena želela ponovo da bude devica i šta podrazumeva postupak poznat kao himenoplastika? Gosti "150 minuta" koji su govorili o ovoj temi su ginekolog Vanja Milošević i urolog Aleksandar Milošević.

A.B.  |  Izvor: Prva  |  
Foto: Prva TV Printscreen
Foto: Prva TV Printscreen
.

"Znate, medicina, posebno hirurgija, osmišljena je da konkretno nekome pomogne, kada imamo situacije životne ugroženosti, razne upalne procese, obilna krvarenja ili tumorske mase. Hirurgija je u otišla jedan smer, koji se meni lično kao stručnjaku ne sviđa. Ako je ova intervencija razlog da bi se psihičko stanje žene, na izvestan način, povratilo, jer ne zaboravite da su često ove žene koje traže ovu vrstu intervencije - žrtve silovanja. Ne zaboravite da se ova vrsta intervencije ne radi u državnim institucijama, znači da nije prepoznata kao urgentna stvar. Takođe, imate i situacije kada imamo obilna krvarenja, usled pucanja himena, kada morate da reagujete", objasnio je ginekolog iz svog dosadašnjeg iskustva.

Ugrađivanje himena je sve popularnije u svetu, a u kojoj meri žene žele na našim prostorima da vrate taj status "netaknute device" i da li je to pitanje i za psihoterapeuta, detaljnije su objašnjavali u prilogu koji sledi...